Hükûmet, toplu sözleşme masasına çalışma yaparak gelmeli

Hükûmet, toplu sözleşme masasına çalışma yaparak gelmeli

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, genel seçimde ortaya çıkan mesajın mutlaka iyi okunması gerektiğini ifade ederek, “Çünkü partilere mesaj var, Türkiye'nin geneline ilişkin mesaj var. 63. hükümetin kurulabilmesi için ortaya bir koalisyon fotoğrafı çıkmış durumda. Bugünden itibaren Türkiye’nin bir arayışa yoğunlaşması gerekiyor” dedi.

 Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen’in kuruluşunun 20. yılı münasebetiyle TCDD Kule Restoran’da gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye’nin önemli bir süreçten çıktığını, genel seçimle ilgili sürecin tamamlandığını ve ülkenin yeni bir dönemle karşı karşıya olduğunu belirten Yalçın, ortaya çıkan tabloda seçime katılım oranına bakıldığında kayıt dışı siyasetin artık devre dışı kaldığını, herkesin iradesini bir şekilde sandığa yansıttığını söyledi.



 

Seçim sonrasında verilen mesajın önemine işaret eden Yalçın, “Ortaya çıkan mesaj mutlaka iyi okunmalıdır, çünkü partilere mesaj var, Türkiye’nin geneline ilişkin mesaj var. 63. hükümetin kurulabilmesi için ortaya bir koalisyon fotoğrafı çıkmış durumda. Bugünden itibaren Türkiye’nin 63. hükümeti kurma konusunda bir arayışa yoğunlaşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

İstikrarsızlığa fırsat verilmemeli

 

Yeni hükümetin kurulması çalışmalarına yönelik görüşlerini dile getiren Ali Yalçın, “Türkiye ekonomik anlamda zayıflamadan, toplum kaygılara, endişelere düşürülmeden çıkan tabloya bakarak siyasi partiler mevcudun içerisinde ‘en iyisini nasıl çıkarabiliriz ve halkın beklentilerine karşılık vermeliyiz’ arayışı içerisine girmelidir” ifadelerini kullandı.



 

Ülkenin istikrarsızlığa düşmeden, uzlaşı kültüründe ortaya çıkan tablonun avantajlarına yönelmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, umutların çoğaltılması çağrısında bulundu. Yalçın, ortaya çıkan tablonun avantajları bulunduğunu, siyasi partilerin Meclis’teki oranlarının yeni anayasa yapılabilmesi açısından önemli bir tablo olarak görüldüğünü ifade etti.

 

Çözüm süreci

 

Çözüm sürecine de değinen Yalçın, AK Parti, CHP ve HDP’nin, bu konuda ortaya iradelerini koyması, mevcut güçlerini birleştirmesi gerektiğini ve uzlaşıyla belli adımların atılabileceğini belirtti. Yalçın, yeni anayasa için AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.




 

Hükûmet toplu sözleşme masasına çalışma yaparak gelmeli

 

Kamu görevlileri ile hükûmetin toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağını hatırlatan Yalçın, “Alanda kurulan cümleleri hayata geçirmenin ilk fırsatını da toplu sözleşme masasında siyaset mekanizması yakalamış olacak” dedi.



 

Yalçın, sürece ilişkin Kamu İşveren Heyeti’nin şekillenmesinin ve hükümetin kurulmasının ardından, ekonomik, mali ve sosyal taleplere ilişkin çalışma yapılarak masaya gelinmesi gerektiğini vurguladı.

 

Memur-Sen’in taleplerinin masaya sunulacak noktaya getirilmesi için teşkilatla görüşmeler yaptıklarını kaydeden Yalçın, konfederasyon olarak bugüne kadar önemli kazanımlar sağladıklarını, bundan sonra da sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.