İl MEM'den Eşi Benzeri Görülmemiş Norm Kadro Skandalı

İl MEM'den Eşi Benzeri Görülmemiş Norm Kadro Skandalı

Adana'nın Feke İlçesi Feke Anadolu Lisesi'nde tam bir norm kadro skandalı yaşandı. Türk Eğitim Sen Adana 2 No'nu Şube Sekreteri Ömer Volkan Çiçek tarafından ortaya çıkartılan iddialar skandalın boyutunu ortaya çıkardı.

Türk Eğitim Sen Adana 2 No'nu Şube'nin iddialarına göre Feke Anadolu Lisesi'nde görev yapan Türk Eğitim Sen üyesi bir öğretmen puanının yüksek olmasına rağmen, Eğitim Bir Sen üyesi ve AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni'nin akrabası olan bir öğretmenin yerine 3 km uzaklıktaki bir okula cebren atandı.  

Sendikanın iddialarına göre Okul Müdürü ve N öğretmenin Eğitim Bir Sen'li olması ve öğretmenin Ak Parti İl Başkanının akrabası olması nedeni ile çok büyük bir hukuksuzluğa ve skandala imza atıldı.

Türk Eğitim Sen Adana 2 No.lu Şube Sekreteri Ömer Volkan Çiçek facebook hesabından skandal Türk Eğitim Sen olarak olayın peişni bırakmayacaklarını ve olayı şu cümlelerle duyurdu;  

''Feke İlçemizde Asla Kabul Etmeyeceğimiz Skandal Bir Uygulama Daha !

Feke İlçemizin biricik anadolu lisesinde görev yapan 4 Edebiyat öğretmeninden birisi, norm fazlası duruma gelir.

Fakat o arkadaşımız, önemli bir siyasinin yeğeni olunca,  ne yapıp edilir ve norm fazlası olmasının önüne geçilir..

Sonrasında ise,
Asıl skandal gelişir.
Okul müdürü olan kişi, oradaki en düşük puanlı olan ve norm fazlalığı iptal edilen, O önemli siyasi yakınını görevlendirmek yerine, Daha yüksek puanlı olan, başka bir bayan öğretmeni, Geçici görevle Feke'ye bağlı bir köye görevlendirir, zorla.

Bu bayan arkadaşımız, hiç bir şekilde bu görevlendirmeyi istemezken, Cebren görevlendirme çıkarılır, İlçe Milli Eğitim kanalı ile.

Arkadaşımızın Feke Anadolu lisesindeki tüm dersleri elinden alınıp, diğer siyasi yakınına verilir ve Arkadaşımıza da pazartesi yeni görevini tebliğ etmesi istenir telefonda..

***********************

Şimdi özet geçtiğim bu olayı, pazartesi gününden itibaren derinlemesine bütün mercilerde,
Resmi, gayr-ı resmi olarak, dile getirecek ve bu HAKSIZLIĞIN peşine düşeceğim.
Hiç bir öğretmen arkadaşımız yalnız ve sahipsiz değildir,
Bu da böyle biline.
Bu kurumlar, kimsenin babasının çiftliği de değildir..
Türk Eğitim Sen olarak,
Bu ve benzeri bütün konularda gereğini yapmak da bizim en asli vazifemizdir.

Pazartesi günü, yine Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde mesai harcayacak ve  Gerekirse bir solukta, Feke'de, arkadaşımızın yanında olacağımızı, Kamuoyuna saygı ile duyururuz...

Ömer Volkan Çiçek
Tes Adana 2 nolu Şube Sekreteri
ogretmenlersitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.