İlçe Milli Eğitim Müdürüne Eğitim-Bir-Sen’lilerden Kumpas

İlçe Milli Eğitim Müdürüne Eğitim-Bir-Sen’lilerden Kumpas

İlçe Milli Eğitim Müdürüne Eğitim-Bir-Sen’lilerden Kumpas

Esenler’de okul müdürlerinin, MEB müfettişlerince gerçekleştirilen soruşturmaların ilçeden değil ilde yapılmasınmı isteyen Esenler Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras Eğitim-Bir-Senliler tarafından istenmeyen ilçe milli eğitim müdürü ilan edildiği bilgisine ulaştık.

Veliler ve bazı okul idarecileri Esenlerde Eğitim-Bir-Sen Başkanı ve Hasip Dinçsoy İlkokulu müdürü Nihat Yeşilyurt ve bazı okul müdürlerini, şikayet etmesi üzerine MEB müfettişleri şikayetlerin doğru olup olmadığını araştırmak üzere Esenler’de geniş çaplı soruşturma başlattılar. Müdürlere yöneltilen suçlamalardan bazıları, “Zimmete para geçirmek” ve “Öğrencileri kaynak kitap almaya zorlamak” gibi birçok konu içeriyor.

Eğitim-Bir-Sen Başkanı ve Hasip Dinçsoy İlkokulu müdürü Nihat Yeşilyurt ve bazı okul müdürleri yolsuzluk ve zimmete para geçirdikleri iddiası ile MEB Müfettişler Hasip Dinçsoy İlkokulu’nda soruşturma yaparken Eğitim-Bir-Sen Sendikası Esenler temsilcileri alelacele okul müdürlerini toplantıya çağırdı. Toplantıya çağırılan bir diğer önemli kişi ise Eğitim-Bir-Sen Sendikasının 1 nolu şube başkanı Mükremin Köse’den, bu soruşturmanın üstünün kapatılmasını istendi.

Edindiğimiz bilgilere göre ve isminin açıklanmaması kaydıyla bir eğitimci gazetemizi arayarak toplantı hakkında tarafımıza açıklamada bulundu: Toplantı Perşembe günü Esenler Kültür Merkezinde akşam saatlerinde gerçekleşti. Toplantıya 20 yakın eğitimci katıldı. Toplantıya katılan eğitimcilerin tamamına yakını halihazırda Milli eğitimin Müfettişler tarafından soruşturulması yapılan öğretmenlerdi.

Eğitim-Bir-Sen Başkanı ve Hasip Dinçsoy İlkokulu müdürü Nihat Yeşilyurt ve bazı okul müdürleri yolsuzluk ve zimmete para geçirdikleri iddiası ile soruşturma geçiriyorlar. Bu soruşturma diğer soruşturmalardan farkı Esenler ilçe milli eğitim müdürü Nurettin Aras’ın oyunu görmesi ve adaletli bir soruşturmanın yapılması için soruşturmaları ilçede değil ilde açılmasını istiyordu ve Aras, ilden soruşturmanın yapılmasını sağladı.

Edindiğimiz bilgilere göre soruşturmaları yapılan okul müdürleri ilden açılan soruşturmaların ilçede yapılan soruşturmalar gibi üstü örtülemeyeceğini anladıkları için, Eğitim-Bir-Sen Sendikasının 1 nolu şube başkanı Mükremin Köse’yi toplantıya çağırdılar ve kendilerinden,” YA BİZ -YA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ”” bu soruşturmayı kapatın diyerek tehdit ettiler. Okul Müdürleri toplantının başladığı ana kadar neden toplandıklarını bilmiyorlardı. Toplantı başladıktan sonra okul müdürleri işin aslını öğrendiler.

Toplantıda Eğitim-Bir-Sen başkanı ve Hasip Dinçsoy İlkokulu müdürü Nihat Yeşilyurt 1 nolu şube başkanı Köse’ye “Arkadaşlarımız hakkında açılan soruşturmaların ilçe’de yapılması için İlçe Milli Eğitim Müdürüne talepte bulunduk ama ilçe milli eğitim müdürü bu isteğimizi kabul etmedi ve soruşturmanın evraklarını İl Milli Eğitime gönderdi. Ya bizi destekleyeceksiniz, ya da ilçe Milli Eğitim Müdürünü diyerek tehditler savurdu.

ESENLER’DE OKUL MÜDÜRLERİ BAKIN NE İLE SUÇLANIYORLAR

İddialar şöyle: Velilerden para alınıyor, adres kaydı tutmayanların kayıtlarını para karşılığı hallediyorlar, para karşılığında özel sınıf oluşturduğu, kimi velilerden 1000 TL, kiminden 2000 TL, kiminden 3000 kiminden 5000 TL para aldığı kısacası kimden ne alırsam kardır diyerek okulları adeta ticari alana çevirdiği suçlamaları ile suçlanıyorlar. Başka suçlamalar ise yardımcı ders kitaplarının okullara girmesi yasak olmasına karşılık bu yasağı tanımadıkları gibi yüksek fiyatlarla öğrencilere zorla aldırdıkları, okul aidatlarında ki rakamların yüksekliği, faturasız bağış topladıkları gibi iddialar soruşturmaların açılmasını beraberinde getirdi.

Kaynak: http://www.7-24esenlerhaber.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.