İLKSAN “TANGRAM” RAPORUNU YAYINLAMALIDIR

İLKSAN “TANGRAM” RAPORUNU YAYINLAMALIDIR

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Sekreteri Melih Durmaz dan İlksan Ve Türk Eğitim Sen'e Cevap Geldi.

 SAYIN EDİTÖRÜN DİKKATİNE, İLGİNİZE SUNAR ÇALIŞMALARINIZDA KOLAYLIKLAR DİLERİM...


Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Sekreteri Melih Durmaz dan İlksan Ve Türk Eğitim Sen'e Cevap Geldi. İşte O Yazı...

İLKSAN “TANGRAM” RAPORUNU YAYINLAMALIDIR

 

Sınıf öğretmenlerinin alan değişikliğinden sonra İLKSAN ile ilgili iki yazı kaleme almıştım. Burada amacım zorba üyelikten ayrılmak isteyen/istemeyen öğretmenlerimize sağlıklı bilgi aktarmaktı. Ama ayrılmak isteyen üyelerin verdiği aidatların bugünkü reel değerlerinden iade etmeyen İlksan yöneticileri ve bu yöneticilerin göbekten bağlı olduğu sendika güya bana cevap vermeye kalkışmışlar. Bu sendikanın polemik oluşturma niyetinde olduğunu görüyorum. Ben ihtiyacını duydukları bir konuda aynayla karşılaşmaktan korkanların bana ve sendikama ahlak dersi vermeye kalkmalarını doğrusu yadırgadım. Anlaşılan Eğitim Bir Sen Genel Merkezi yazılanların üzerinden beş gün geçmesine rağmen polemik üretmemek ve çalıyı dolaşmak adına cevap verme tenezzülünde bulunmadı. İLKSAN yönetim kurul başkanın yaptığı açıklamada ustaca gerçekleri gizlemeye kalkışması olsun, benim yazılarıma binaen polemik oluşturmak için yazdıkları yazılar olsun cevap vermeden geçemeyeceğim. Söze nasıl başlayayım diye düşünüyorum. İsterseniz söze bir hikâyeyle başlayayım.

 

Vakti zamanında bir aile evlenme çağına gelen oğullarına kız istemeye gitmişler.

Kız tarafı kızlarını öve öve bitirememiş. ‘’Kızımız şöyle marifetli, böyle becerikli…’’ Diyerek, kızlarını methetmişler.

Oğlan tarafı; “İyi bir gelin bulduk galiba…’’ Diye düşünürken…

Kız tarafı devam etmiş; ‘’Yalnız, kızımızın bir küçük kusuru var.’’

Oğlan tarafı; o an’a kadar duyduklarından memnun bir şekilde merakla sormuşlar;

‘’O kadarcık kusur kadı kızında da olur. Peki, nedir kızımızın bu küçük kusuru?

Kız tarafı pişkince cevap vermiş; ‘’ Kızımız azıcık hamile de...’’

 

28 Şubat provası için, bir yıla yakın sürdürülen çalışmalar olgunlaştırdıktan sonra darbecilere merkezlerini açarak, derin platformlara uzanıp aylarca verdikleri emek sonrası “düşük” yapanlar hiç kimseye namus dersi veremezler. Kirlenen namus, başkaların namusuna iftira atarak temizlenemez. Devlet’in emriyle kendi genel başkanına siyasi kürtaj yapan bir kurum kültürüyle hiç temizlenemez.

 

Her sabah aynaya bakarak; ’’Yalaka sen’i, yalaka sen’i’’ psikozuna girip, rolüne ikna çalışması yaparken kendilerini rolüne fazla kaptırıp kurumsal paranoid şifzoreniye tutulan kurumların, kendi kurumları için uygun bulmadıkları, yakıştıramadıkları olumsuz özellikleri, yansıtma, projeksiyon ya da aynalama adı verilen savunma mekanizmasıyla çevrelerinde rakip gördükleri diğer kurumlara yansıtmaya çalışmalarının psikoloji biliminin sınırlarını zorlamaya başlaması Türk Sendikacılığı adına üzücüdür.

 

Peki, bu sendikanın genel başkanı mı? Yoksa İLKSAN delegesi olduğunu söyleyen şube sekreteri mi gerçekleri bilmiyor?

 

 İLKSAN Bülteninde “İLKSAN’ın kapatılabilmesi için üyelerin bugüne kadar olan haklarının verilmesi, bu hakların verilebilmesi için de yaklaşık bir milyar liranın devlet bütçesinden İLKSAN’a aktarılması gerekecektir. Bu meblağın aktarılmadan kapatılması halinde Sandığın elinde bulunan öz kaynaklar üyelerin alacaklarına yetmeyecektir” diyor. Yine genel başkanları da 1 milyar TL’ye ihtiyaç vardır diyordu. İLKSAN açığı bu gün 1,5 milyarın üstünde mi değil? Bunu neden açıklamıyorsunuz.

 

İlksan delegesi olduğunu söyleyen şube sekreteri denetleme kurulu raporlarını okumamış mı? Nakit parası dışında toplam 1 milyar mal varlığı olduğunu raporlarda neden ben göremiyorum? Bununla şunu mu demek istiyor. ilksan hiçbir kaynağa ihtiyaç duymadan tüm üyelerini hak kaybına uğratmadan aidatlarını iade edebilir mi diyor? Beyler hesabı ve kitabı bilmiyorsanız bunu size öğretebilecek çok öğretmen var.

 

Her ay 280 bin eğitim çalışanından zorla kesilen 8 milyon TL’ nin yıllık geliri 100 milyon tl civarında değil mi? Peki şuna niye cevap vermiyorsunuz?  Mevcut üyelerin ödedikleri aidatların günümüz değeri kaç lira? Şuan hak sahiplerine ödemeniz gereken gerçek rakam 2 milyar TL’den fazla mı değil mi?

 

 Alan değiştiren öğretmenlerin üyeliklerini isteğe bağlı olması için değişiklik girişiminde bulunuyorsunuz da neden bu öğretmenlerimizin emeklilik müktesebi üzerinden ödeme yapmak için değişiklik talebiniz olmadı. Madem öğretmenden yanaydınız haktan yanaydınız bunu niye yapmadınız? Öğretmenin ödediği aidatı iade etmediniz. Buna engel olan mı var? Kaldı ki emeklilik müktesebi üzerinden ödeme yapılsaydı ancak öğretmenlerin yıllardır ödedik aidatların günümüz değerinde ödeme yapılacaktı.

 

 İLKSANDA sorgulanmayan o kadar çok konu var ki. Yayınlayın 22 Mart 2006 Tarihli ‘’TANGRAM’’ raporunu millet hali pürmelâlinizi görsün.

 

Ne oldu neden telaşlandınız.

 

Tüm üyeler gibi bende “TANGRAM RAPORUNU’’açıklamanızı bekliyorum

 

 

Melih DURMAZ

Eğitim Yöneticisi-Sendikacı

[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.