İLKSAN’DA ÜYE İRADESİNİN YOK SAYILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

İLKSAN’DA ÜYE İRADESİNİN YOK SAYILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

EĞİTİM-İŞ'TEN YAPILAN AÇIKLAMA:

Bilindiği üzere, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ilçe temsilcisi seçimleri 3 Nisan 2021, il temsilcisi seçimleri 12 Haziran 2021 tarihinde yapılacaktı. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi bahane edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da onayıyla İLKSAN seçimleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelendi.

Hiçbir zaman söylemleri ve eylemleri arasında tutarlılık olmayan AKP ve onun koltuk değneği MHP, lebâleb salonları doldururken pandemi bahanesiyle üye iradesi hiçe sayılarak İLKSAN seçimlerinin ertelenmesi kabul edilemez.

Kaldı ki, gerekçe gösterilen İçişleri Bakanlığı genelgesi, kamu kurum ve kuruluşlarının toplantı ve etkinliklerine yönelik bir kısıtlama içermemektedir. Mevcut İLKSAN yönetimi ve Milli Eğitim Bakanlığı, işleyişteki antidemokratik uygulamalar ve şaibeler konusunda üyelere hesap vermekten kaçınmak için böyle bir yola girmiştir.  

Eğitim-İş olarak “İLKSAN üyelerinindir” diyoruz ve

•             İLKSAN mevzuatındaki antidemokratik hükümlerin değiştirilerek, söz ve karar sahibinin İLKSAN üyeleri olmasını,

•             İLKSAN ana statüsünü hazırlama ve değiştirme yetkisinin İLKSAN Temsilciler Kuruluna ve üyelerine verilmesini

•             İLKSAN’ın işleyişindeki tüm antidemokratik uygulamaların sonlandırılarak; katılımcı, şeffaf bir yönetim modeline geçilmesini

sağlayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyoruz, üyelerin iradesinin yok sayılmasına fırsat verilmemeli seçim tarihi bir an önce belirlenmelidir.

               EĞİTİM-İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.