Kamu gücü kullanılarak sendikacılık yapılmaz!

Kamu gücü kullanılarak sendikacılık yapılmaz!

Türk Eğitim Sen Nevşehir İl Başkanı Tayfur Urgenç; “Kamu gücünü ve devletin makamlarını kullanarak sendikacılık yapılmaz!” diyerek bir basın açıklamasında bulundu.

Bakanlık merkez teşkilatının ortaya koyduğu iradenin taşra teşkilatında da aynı doğrultuda ilerlemesinin önemli olduğuna dikkat çeken Urgenç, “Bu iradenin tüm kademelere sirayet etmesi lazım. Proje okullarının da Yönetici Atama Yönetmeliği’ne tabi olmaması nedeniyle liyakatsiz, ehliyetsiz insanlar tarafından yönetildiğini bildiren Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye genelinde 940 proje okulunun 829’u bir sendika üyesi. Türkiye genelinde ile ve ilçe müdürlüklerimizde görevlendirme usulü ile çalışan şube müdürü sayısı 534. 534 şube milli eğitim müdürünün 434’ü bir sendikanın üyesi.

185 ilçe milli eğitim müdürü vekaleten görev yapıyor ve bunların 148 tanesi yine bir sendikanın üyesi. 28 tane il milli eğitim müdür yardımcısı geçici görevli, bunların 23’ü yine bir sendikanın üyesi. Bu demek oluyor ki, Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşra teşkilatına hakim olan irade bakanlık merkez teşkilatı iradesi değil. Bu yöneticilerin çoğu bir sendikanın emir eri olarak hareket ediyor. Buradan sesleniyorum: Eğer ki sendikacılık yapacaksanız, görevinizden ayrılacaksınız! dedi. Tes. İl Başkanı Urgenç açıklamasını; Kamu gücünü ve devletin makamını kullanarak sendikacılık yapılmaz. O makamlar kamu yöneticilerine devletin bir emanetidir. Kamu yöneticileri devletin emanetinin saygınlığını korumak ile yükümlüdür. Eğer bu beceriyi ortaya koyamıyorlar ise erdemli bir tutum sergileyerek, istifa etsinler! Bu noktada yapılması gereken liyakate dayalı bir yönetici atama  yönetmeliğini hayata geçirip, bundan da taviz verilmemesidir.

Okul müdür yardımcılığından, bakanlık üst bürokrasisine kadar bütün yönetici pozisyonları yetkinliğe, donanıma ve birikime dayalı bir sisteme oturtulmalıdır. Kamu kurumlarını kamu yöneticileri yönetir. Dışarıdan yapıların -ister sendika, ister siyasi parti, ister vakıf, cemiyet olsun- kamu kurumlarını yönetme arzusu ve girişimi hadsizliktir! Bu durum devlet terbiyemize uymaz. Dolayısıyla bu hadsizliğe ülkeyi yöneten siyasi idarenin müsaade etmemesi lazım” şeklinde bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.