Karantinada Olan Öğretmenin Ek Ders Ücreti Kesilemez

Karantinada Olan Öğretmenin Ek Ders Ücreti Kesilemez

TÜRK EĞİTİM-SEN: KARANTİNAYA ALINANLARIN EK DERSİ KESİLEMEZ

Bilindiği üzere, Covid-19 test sonucu pozitif çıkan ya da temaslı olduğu için karantinaya alınan yönetici ve öğretmenler bu süre zarfında görev yerlerine gelemediklerinden, ek ders görevini fiilen yerine getirmedikleri gerekçesiyle kendilerine ek ders ücreti ödenmemektedir. Türk  Eğitim Sen olarak  Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiğimiz  26.10.2020 tarih ve 505 sayılı yazıda, Covid-19 salgını nedeniyle test sonucu pozitif çıkan veya temaslı olması nedeniyle karantinaya alınan yönetici ve öğretmenlerimizin karantinada kaldıkları süre boyunca idari izinli sayılarak üzerlerinde bulunan ek ders ücretlerinin ödenmesi için talepte bulunulmuştur. Bakanlığın 27.10.2020 tarih ve 15695435 sayılı cevabi yazısında ise  2020/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, Covid-19 salgını nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan kimlerin idari izinli sayılacaklarının münhasıran belirlendiği ve bu kişiler arasında kesin veya olası Covid-19 vakası nedeniyle karantinada bulunanlara yer verilmediği belirtilerek olumsuz yönde cevap verilmiştir.          

Bunun üzerine, Türk Eğitim Sen olarak  Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulunarak, Covid-19 salgını nedeniyle karantinaya alınan yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevini fiilen yerine getirememeleri kendilerinden kaynaklanmayan bir durum olduğundan, karantina süresince idari izinli sayılarak ek ders görevini yerine getirmiş kabul edilmeleri ve ek ders ücretlerinin ödenmesi için tavsiye kararı alınmasını talep ettik. 

TÜRK EĞİTİM-SEN

Karantinada Olan Öğretmenin Ek Ders Ücreti KesilemezKarantinada Olan Öğretmenin Ek Ders Ücreti KesilemezKarantinada Olan Öğretmenin Ek Ders Ücreti Kesilemez

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.