Las TES-is

Las TES-is

Eğitim Bir Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat KAVAK Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN'a "Siz Nasıl Sendika Başkanısınız?" diyerek sert sözlerle tepki gösterdi.

Eğitim Bir Sen İstnbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat KAVAK Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN'a "Yaptığınız Sendikacılığa Yakışmaz" diyerek tepki gösterdi. 

İşte Eğitim Bir Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat KAVAK'ın O açıklamaları: 

Güney Amerika da bir kadın hareketinin; kadın cinayetleri ve cinsel istismar için organize ettiği danslı gösteriye las tesis denir.

Türkiye de bu dans üzerinden işi asıl bağlamından koparıp sadece şeklen benzeyen, kadın cinayetlerini kullanarak ayar verme gösterisine nasıl dönüştüğünü gördük. Tıpkı mesele ağaç olmadığı gibi.


Sendikal hareketler içinde Las Tesis’in Türkiye versiyonu maalesef TES sendikasıdır. Sendikal düzlemde ki rekabet nedeniyle her şeyi asıl bağlamından çıkararak, saptırarak, çamur atarak, eğitimciye yakışmayan dil ve üslup ile gerçeği değil algıyla alanı kirleten, eğitimi-eğitimcinin itibarını-çocuklarımızın geleceğini düşünmeden her olaydan kendime ne fayda sağlarım, nasıl büyürüm refleksiyle hareket ederek iş yapmayan bir sendika var maalesef TES.

İddia odur ki Tes sendikasının Sayın Genel başkanına bir mail gelmiştir. Mail de baskı ve mobing’e maruz kaldığını söyleyen bir sözleşmeli öğretmenden bahsedilmektedir.

Sayın Genel başkan olayı doğrulatmadan, gerçek mi diye maili gönderenle bağlantıya geçmeden, o okulda ki üyesine, işyeri temsilcisine, ilçe temsilcisine, şube başkanına sormadan hemen klavyenin başına geçerek bir bayana hakaret etme hakkını nerden buluyorsunuz?

Bir bayan müdireye densiz, utanmaz ve dalkavuk demeye utanmıyor musunuz? Siz bir eğitim sendikasının başkanısınız, siz bir öğretmensiniz. Bu ne dil? Bu ne üslup? Nerde bu işin hakkaniyeti? Ya size mail atan (gerçek bir kişi ise) onun hukuku ne olacak? Size güvenmiş özel bir mail atmış. Hamile olduğunu söylemiş izin aldınız mı? Kamuoyuna açıklamaya, twitter da yayınlamaya? Bu okulda yaşanabilecek her olumsuzluk, hamile olan hoca hanımında, okul müdiresi hanımefendinin de vebali sizin boynunuzdadır. Bu iş böylemi yapılır. Siz nasıl sendikacısınız?
Biliyorum. Geçmişinizden bugüne yaptıklarınızı unutmadık. O maili size gönderen sözleşmeli öğretmende umurunuzda değil. Siz twitter da bakanlık yetkililerini de etiketleyerek ayar vermeye çalışıyorsunuz. Mesele mobing olmadığı gibi. Algı ile alanı kirletmeye çalışıyorsunuz. Herkesi zan altında bırakıp. Meb’in işlevsiz, sendikaları itibarsız, öğretmenleri değersiz hale getiriyorsunuz. Geçmişte birilerinin yaptığı gibi siz yönetici bir bayana densiz demeyi, kendinizce had bildireceğinizi sanıyorsunuz. Bir sendikaya ve üyelerinize yazık ediyorsunuz.

RIFAT KAVAK
EBS İSTANBUL 2 ŞUBE BAŞKANI
ajanskamu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.