LATİF ABİ COŞMUŞ BİR KERE…

LATİF ABİ COŞMUŞ BİR KERE…

Sözde yetkili, kalabalıklığı ile meşhur ve etkisizliği bir çok kez tescillenmiş sendikanın Latif Abi’si; çok sert bir mesaj yayınlayarak sendikacılıkta kabadayılık, zorbalık ve saldırganlıktan dem vurup inciler dizmiş. Mealen; sendikacılıkta kabadayılık, zorbalık ve saldırganlıktan medet umanların küçülmeye, erimeye, buharlaşmaya ve yok olmaya mahkum olduğunu, tarihin yasasının bu olduğunu söylemiş.

Doğru söze nedir?

Doğru söze ancak [doğru] denir!

Lakin “Latif başkan, ya sizin kendinizden haberiniz yok ya da kalabalık olmanız kabadayılığa soyunmanıza ve bunu kendinize hak görmenize vesile olmuş.” demezler mi adama?

Memleketin dört bir tarafından sendikanızdan istifa edenlere karşı başkanlarınızın, temsilcilerinizin uyguladığı geri dönüş baskısı ve mobbing haberleri geliyor! Kabadayılık, zorbalık, saldırganlık deyince akla ilk siz geliyorsunuz. Dedim ya; ya sizin kendinizden, teşkilatınızdan haberiniz yok ya da kabadayılığı kendinize hak görüyorsunuz!

“MEB Daire Başkanları ve Milli Eğitim Müdürleri ile okullarımızda [incelemelerde] bulunduk.” diyebilecek kadar aymazlaşanlar sizin sendikanızın ilçe temsilcileri, müdür odasına dersten öğretmen çağırttırıp "Nasıl istifa edersiniz? Hemen geri dönün!" diye hesap sormaya kalkan kabadayıcıklar sizin sendikanızın şube başkanları değil mi? Şimdi bunun adı; sendikacılık mı, kabadayılık mı siz karar verin Latif Başkan? Hani o bahsettiğiniz tarihin yasası varya aynen bahsetttiğiniz gibi yürürlükte ve bu sefer sizin için işliyor Latif Başkan. Anladınız siz onu… J

Latif başkan konuşur. Hele bir de coştu mu daha çok konuşur. Konuştukça konuşur. Arada veciz de konuşur. Ve şöyle der: “Himmetle büyüyenler azmin zaferini anlayamazlar.

Doğru söze nedir?

Doğru söze ancak [doğru] denir!

Lakin “Latif başkan, siz nasıl büyüdünüz?” diye sormazlar mı adama?

Latif başkan konuşur. Hele bir de coştu mu daha çok konuşur. Konuştukça konuşur. Ama genellikle boş konuşur. Ve mealen şöyle der: “Hiçbir sendikal üretimi olmayıp bize sataşanlar, basiretsiz muhterislerdir. Bizi konuştuklarına göre biz büyük sendikayız. Biz; dünün, bugünün ve yarının sendikasıyız.

Boş laf konuşana ne denir?

Boş laf konuşana [boş lâfa karnımız tok, boş lâf konuşma] denir.

Boş laf konuşup “biz ürettik” diyenlerden "Laf ebeliğini seviyorsunuz ama laf üretmekten başka ne ürettiniz?" diye sorulur Latif Başkan…

Toplu sözleşme görüşmelerinde üç buçuk milyon memur ve memur emeklisinin gözü kulağı sizdeyken, makul ve makbul talepcikleriniz bile bir bir yalan olurken; rakibe değil de yedek kulübesinde bekleyenlere laf vurmaya çalışan, masa ile kasa arasında sıkışan ve boş lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini bir kez daha gözler önüne seren sizler değil miydiniz?

Lâf içi boş ceviz gibidir ve lâf ile gaf birliktedir. İnsan söz ile yaşar, çünkü söz yaşanır. Lâf yaşanmaz, çünkü boş vaattir aldatır. Aldanmamak ve aldatmamak için söz ve lâfı ayırt etmeyi öğrenmek gerek. Bir de vakti gelince köşesine çekilmeyi bilmek…

MUSTAFA DAĞAŞAN

Maarif-Sen Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.