Mahkemeden o öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili önemli karar

Mahkemeden o öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili önemli karar

Mahkeme, göreve dönen KHK'lı öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesine hükmetti

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen, kanun hükmünde kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılan ve OHAL İnceleme Komisyonu kararıyla mesleğe geri dönen öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesi talebinin reddedilmesini mahkemeye taşındı. Eğitim-Bir-Sen talebinin reddine ilişkin işlemin iptali için açtığımız davada, mahkeme dava konusu işlem olmasaydı, fiilen çalışma şartını yerine getireceğinden, üyemizin görevde olmadığı döneme ilişkin tüm ek ders ücretlerinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiğine karar verdi.

Yasal faiz de ödenecek

Milli Gazete'den Muhammed Vefa'nın haberine göre; Balıkesir 2. İdare Mahkemesi kararında, ek ders ücretinin davacının hukuka aykırı bir işlem yapmadığı gerekçesiyle zararının tazmin edilmesine hükmetti. Kamu görevinden çıkarılan ve daha sonra OHAL İnceleme Komisyonu kararı ile görevine iade edilen davacıya maaş alacaklarının faiz alacağı hesaplanmaksızın ödendiği belirtilen mahkeme kararında, “Davacıya yapılan maaş ödemesinin her bir maaş ödeme miktarına kendine ait maaş ödeme anından başlatılarak yasal faizinin ödenmesi gerektiği görülmektedir” gerekçesine yer verdi.

KHK'lı öğretmen yaşamını yitirdikten sonra görevine iade edildi

OHAL İnceleme Komisyonu, KHK ihraç edilen öğretmen Mehmet Nasır Sönmez hakkında da göreve iade kararı vermişti. Ancak Sönmez karardan 2 ay önce hayatını kaybetmişti.

Milli Gazete, Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.