MEB'DEN EK DERS ÜCRETLERİNİ YUTAN DEĞİŞİKLİK

MEB'DEN EK DERS ÜCRETLERİNİ YUTAN DEĞİŞİKLİK

EĞİTİM-İŞ: Çelişkili MEB düzenlemesi yargıya taşındı

Meslek ve teknik liselerindeki öğretmenlere, öğrencileri işletmelerde staj yaparken yüz yüze eğitim dayatması yapan ve öğretmenlerin ek ders ücreti hakkını hiçe sayan MEB düzenlemesi, Eğitim İş tarafından yargıya taşındı

‘Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’da yapılan değişiklik, mesleki ve teknik lise öğretmenlerinin ek ders ücretleri ve çalışma saatlerine ilişkin memuriyet güvencesini hiçe sayması ve eğitimcilere yeni angaryalar getirmesiyle tartışma yaratmıştı.

Değişiklikle birlikte, öğrencilerin işletmelerde meslek eğitimi ve staj sürecindeki ders görevlerinin yüz yüze yapılması dayatılmıştı.

Bu değişikliğe,  ortaöğretime ilişkin temel düzenleme olan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile çelişkili ve işin mahiyetine aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıkan Eğitim İş- Merkez Yürütme Kurulu, konuyu Danıştay’a taşıdı.

EK DERS ÜCRETLERİNİ YUTAN DEĞİŞİKLİK

Sendikanın yaptığı hukuki itirazda, bu çelişkiye dikkat çekildi. Yapılan değişikliğin aksine; Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde, işletmelerde yapılan staj ve mesleki eğitimlerin okuldaki eğitim sürecinden farklı olduğunun belirtildiği ve buradaki öğretmenlere tam da bu nedenle koordinatör öğretmenlik sıfatı verilerek, yüz yüze eğitimin dışında tutulduğu vurgulandı.

MEB’in son değişikliğiyle, öğretmenlerin öğrencileri staj dönemindeyken verdiği emeğin ek ders olmaktan çıkartıldığına işaret eden sendika, öğretmenlerin ek ders ücreti hakkının da kırpılması anlamına geldiğinin altını çizdi.

Değişikliğin iptalini talep eden Eğitim İş, başvurusunda “Söz konusu değişiklik; öğretmenlerin ücretleri bakımından son derece hakkaniyete aykırıdır. Çalışma huzurunu bozacak ve eşitsizlik yaratacak sonuçlar ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM-İŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.