MEMUR PAKETİ TALEBİ

MEMUR PAKETİ TALEBİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kişisel twitter hesabı üzerinden ''Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu Eğitim ve Değerlendirme Toplantımızda birlik, beraberlik ve kararlılığımız bir kere daha vurgulandı.'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Toplantı sonrasında açıklanan sonuç bildirgesinde Konfederasyonumuzun cesur sendikacılık çizgisi içinde Türk milletinin değerleriyle ters düşmeyecek şekilde kamu görevlilerinin hak mücadelesini yükselteceğimiz yolundaki kararlılığımız bir kere daha vurgulandı. Başkanlar Kurulumuz gerek sınırlarımız dahilinde, gerekse sınırlarımız ötesinde terörle mücadele noktasında kahraman ordumuzun ve devletimizin yanında olduğunu bir kere daha tüm dünyaya haykırdı. Bu yıl gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinin büyük bir başarısızlıkla sonuçlanması sözde yetkili konfederasyonunun basiretsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Başkanlar Kurulumuz, toplu sözleşme görüşmelerinde hiçbir talebin sözde yetkili konfederasyon ve sendikalar tarafından bütün uyarılarımıza rağmen müzakereye açmamış olmasını protesto etti. Başkanlar Kurulumuz 4688 sayılı kanunun revize edilmesi, imza yetkisi genel toplu sözleşmeyle hizmet kolları toplu sözleşmesinin ayrılması, hakem kurulunun yeniden düzenlenmesi ve grev ve siyasete katılma haklarının tanınması için bir kanun teklifi hazırlanması kararı aldı.

Başkanlar Kurulu vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi, tüm memurların ek göstergelerinin yükseltilmesi, bütün ek ödemelerin emekliliğe sayılması, mülakatın kaldırılması, liyakatin esas alınması, tüm güvencesiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, yardımcı hizmetler sınıfına dahil personelin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, hakem kurulu tarafından belirlenmiş olan 2020-2021 memur maaş zamlarının ekonomik gerçeklere uygun olarak tekrar belirlenmesi, tüm memurlara bayram ikramiyesi verilmesi, sosyal yardımların emeklilikte de ödenmesi,aile bütünlüğünün korunması, kreş ve gündüz bakım evleri, servis gibi sorunların çözülmesi konularını içeren bir MEMUR PAKETİ hazırlanarak bir an önce TBMM'ye sunulması konusunda ısrarcı olmuştur.  Başkanlar Kurulumuz, önümüzdeki dönemde raporlar çalışmalar, kanun teklifleri ve eylemlerle Türkiye Kamu-Sen'in sendikal talepleri sürekli gündemde tutmasına ve her alanda sendikal mücadelemizi yükselteceğini ifade etti.'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.