Memur-Sen ve AB-KİK üyesi STK'lar Başbakan Davutoğlu ile bir araya geldi

Memur-Sen ve AB-KİK üyesi STK'lar Başbakan Davutoğlu ile bir araya geldi

Memur-Sen ve AB-KİK üyesi STK'lar Başbakan Davutoğlu ile bir araya geldi

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Memur-Sen ve AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

 

 
Heyette, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Kamu-Sen Başkan Yardımcısı Önder Kahveci, Hak-İş Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve TİSK Genel Sekreter Yardımcısı Ferhat İlter yer aldı. Başbakanlık’ta yapılan görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. STK temsilcileri, Cuma günü Ankara’da daha geniş bir istişare zemini için kuruluşların illerdeki temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıya Başbakan Davutoğlu’nu davet ettiklerini, Başbakan'ın da daveti kabul ettiğini ifade etti.
 

 
Heyet, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Cuma günü, son günlerde yükselen terör dalgasına karşı, huzur ve güvenlik konularını istişare etmek ve üzerimize düşenleri konuşmak üzere, demokratik düzenin ayrılmaz bir parçası olan, sivil bir platform olarak, Ankara’da bir araya geleceğiz. Sayın Başbakanımız toplantıya katılmayı kabul etti. Sayın Başbakanımıza güvenli bir ülkede yaşamanın en doğal hakkımız ve beklentimiz olduğunu ilettik. Bu beklentiyi, hukukun içinde kalarak, hayata geçirmenin, devletin asli yükümlülüğü olduğuna vurgu yaptık. Bu çerçevede, huzur ve güveni sağlama yolunda atılan ve atılacak bütün adımları desteklediğimizi bildirdik.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.