'Mülakat getirmek olumsuzluklara neden olur'

'Mülakat getirmek olumsuzluklara neden olur'

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Koncuk: 'Mülakat getirmek olumsuzluklara neden olur'

 Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü tarafından düzenlenen "Türkiye'de Kamu Çalışanlarının Haklarının Savunulmasında Sendikaların Etkinliği" adlı konferansa katılmıştır. Konferansta Türkiye'nin gündemini ve mülakatları değerlendiren Koncuk, önemli açıklamalarda bulundu.  İsmail Koncuk, FETÖ darbe girişimi akabinde yaşanan görevden alma ve ihraçların çok titizlik ile yapılması gerektiğinin altını çizerek, mülakat uygulaması hakkında olumsuz konuşmuştur.  Koncuk, 'Kamu alımlarında mülakat getirmek olumsuzluklara neden olur' diyerek mülakat uygulaması hakkındaki fikirlerini belirterek gündemi değerlendirmiştir.

 

 Gündem hakkında da konuşan İsmail Koncuk, zor günlerden geçtiğimizi dile getirerek "Türkiye Kamu-Sen olarak,her zaman vurguladığımız milli birlik ve beraberliğin önemini bugünlerde daha fazla vurgulamaya ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye'nin bir Suriye, bir Irak olmasına millet olarak asla müsaade etmeyeceğiz. Milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak inşallah geleceğe daha güvenle yürüyeceğiz." ifadelerini kullanmıştır.  Bu zor günlerde en büyük görevin hukümetin üzerinde olduğunu söyleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı, "Türkiye Kamu-Sen milli özelliği benimsemiş insanların oluşturduğu bir konfederasyon.

 

Terörle mücadele, milli birlik ve beraberliği sağlamak da öncelikle vatansever insanlara sahip çıkmaktan geçer. Siz eğer terörle mücadele etme ve milli birlik ve beraberliği sağlama iddiasındaysanız bunu ancak Türkiye'yi seven, Türk milletini seven, milli düşünme kabiliyeti üst seviyede olan insanlarla başarabilirsiniz." açıklamalarında bulunmuştur.  İsmail Koncuk, çok sayıda memur adayının karşı çıktığı mülakat uygulamasının kullanılmasının olumsuzluklara neden olacağını savunmuştur. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.