ÖĞRETİCİ: 3600 EK GÖSTERGEDE VERİLEN SÖZLER TUTULMALIDIR

ÖĞRETİCİ: 3600 EK GÖSTERGEDE VERİLEN SÖZLER TUTULMALIDIR

AES: 3600 EK GÖSTERGEDE VERİLEN SÖZLER TUTULMALIDIR

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Ankara'da bir ilkokulda yaşanan ve görüntüleri sosyal medyada paylaşılan olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı, öğretmenin de soruşturma süresince açığa alındığı bildirildi.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da bir ilkokulumuzda yaşanan ve bugün sosyal medyada paylaşılmasıyla gündeme gelen görüntülerle ilgili olarak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır."

Öte yandan Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, söz konusu öğretmenin soruşturma süresince açığa alındığı kaydedildi.


Ankara'da bir ilkokulda birinci sınıfta okuyan engelli bir öğrencinin öğretmeni tarafından darp edildiğine ilişkin görüntüler sosyal medyada yer almıştı.

AABASK(Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Genel Sekreteri ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ açıklamasında 3600 ek gösterge ile ilgili verilen sözlerin tutulması gerektiğini ve ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu çalışanlarını kapsaması gerektiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;
Bilindiği gibi 24 Haziran seçimleri öncesinde 4 meslek grubu için 3600 ek gösterge sözü verilirken bir yıl önce (13 Aralık 2018) açıklanan II. 100 günlük yol haritasında da öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesine yer verilmişti. İkinci 100 günlük eylem planının süresinin üzerinden birkaç yüz gün geçmesine rağmen öğretmenlerin ek göstergeleri ile ilgili herhangi bir gelişme olmamıştır.
Kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının belirlendiği 5. Dönem toplu sözleşmelerde bu sorunun çözülmesi gerekirken 3600 ek gösterge ile ilgili bir adım atılmamıştır.
3600 ek gösterge unutulmamalı, verilmiş olan sözler en kısa sürede yerine getirilmelidir. Ek gösterge ve katsayı adaletsizliği tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır.
 
Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.