ÖĞRETİCİ: ALTI AYLIK ZAMMIN YARIDAN FAZLASI İLK AYDAN ERİDİ

ÖĞRETİCİ: ALTI AYLIK ZAMMIN YARIDAN FAZLASI İLK AYDAN ERİDİ

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ açıklanan Ocak ayı enflasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Altı ay için verilen zammın yarıdan fazlasının ilk aydan eridiğini söyleyerek toplu sözleşmelerin iki yıl için değil, her yıl yapı

Bilindiği gibi 5. dönem toplu sözleşmelerde 2020 ve 2021 yılları için alınacak artışlar belirlenmiş ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı ile 2020 için %4 + %4, 2021 yılı için ise %3 +%3 artış kabul edilmiştir. 2020 yılında alınan zamlar belli iken yıllık enflasyon oranı 14,60 olmuştur. 2021 yılının ilk altı ayı için alınan zam oranı %3 iken daha ilk aydan alınan zam oranın yarıdan fazlası erimiştir.


İki yıl sonrasını öngörerek yapılan toplu sözleşme süreci daha fazla mağduriyete yol açmakta, iki yıl öncesinden toplu sözleşme masasına getirilen Merkez Bankası enflasyon tahminleri tutmamaktadır. Bu nedenle toplu sözleşmeler iki yıl sonrası için değil, yıllık olarak imzalanmalıdır.
Geçmiş toplu sözleşmelere baktığımızda da fark eden bir durum söz konusu değildir. Yetkili ancak ETKİSİZ sendikalar masada olduğu sürece memurlar için değişen bir şey olmayacaktır. Enflasyon altında kalmak memurun kaderi olmamalı, memurlar toplu sözleşme masasına yetkili olarak göndereceği sendikaları gözden geçirmelidir.


İlk altı aylık zammın yarıdan fazlasının ilk aydan eridiği, 2021 yılının enflasyon beklentileri düşünüldüğünde bu yıl da memurların enflasyon altında kalacağı kesindir. Memurların kayıplarının giderilmesi için ek zam kaçınılmaz olmuştur.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.