Öğretmenlerin Aşılama İşlemleri Ağır Aksak Devam Edemez!

Öğretmenlerin Aşılama İşlemleri Ağır Aksak Devam Edemez!

ÖĞRETİCİ: EĞİTİM ÇALIŞANLARININ AŞILAMA İŞLEMLERİ HIZLANDIRILMALIDIR

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ eğitim çalışanlarının aşılama çalışmalarının hızlandırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şöyle;
Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı tarafından Ocak ayında ‘Aşı Uygulanacak Grup Sıralaması’ açıklanmış, öğretmenler ve eğitim çalışanları ‘A. Hizmetin Sürdürülmesi İçin Öncelikli Sektörler’ başlığı içerisinde A7 kategorisinde yer almıştı.


Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya SELÇUK 24 Şubat tarihinde Çorum’da öğretmenler ile birlikte ilk aşıyı olmuş, yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler öncelikli olacak şekilde eğitim çalışanlarının aşılama işlemlerinin devam edeceğini söylemişti. Şubat sonundan itibaren köy okullarında çalışan öğretmenler aşılanmış, Nisan ayından itibaren de ilkokullarda görev yapan öğretmen, eğitim çalışanlarının aşılama/randevu işlemleri başlamıştır. Ancak eğitim-öğretim dönemi başından itibaren yüz yüze eğitime devam eden 8. Ve 12. Sınıf öğretmenleri, Meslek liselerinde yüz yüze uygulama eğitimi veren ve diğer kademelerde yüz yüze eğitim yapan öğretmenler ile bu okullarda görev yapan eğitim çalışanları hala randevu dahi alamamıştır.


Sağlık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu sıralamaya baktığımızda öncelikli sektörde yer alan eğitim çalışanları aşılanmadan diğer kategorilere geçildiği görülmektedir. Tüm vatandaşlarımızın bir an önce aşılamaya dahil edilmesi gerekliliği şüphesizdir. Ancak çocuklarımızın yüz yüze eğitimden mahrum kalmaması, öğretmen ve eğitim çalışanlarının sağlığının riske atılmaması için kısıtlama döneminde aşılama işlemleri hızlandırılmalı, tüm eğitim çalışanları aşılanmalıdır.
 
Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.