Okul Müdürünün Görevden Alınması İçin Basın Açıklaması Yapıldı

Okul Müdürünün Görevden Alınması İçin Basın Açıklaması Yapıldı

Okul Müdürünün Görevden Alınması İçin Basın Açıklaması Yapıldı

Tüm Öğretmen Birliği Sendikası Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Görevden Alınması İçin Yapmış Olduğu Basın Açıklaması

BASINA VE KAMUOYUNA 30.09.2022

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ.

ARSUZ KONACIK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINSIN!

Değerli basın emekçileri mevzuat gereği ve kamu ahlakı açısından Yöneticilerin astlarına hakkaniyet ve eşitlik içinde davranması ve yöneticilik yetkisini mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanması gerekir.Yöneticiler astlarına kanunlara aykırı emir veremez ve onlardan özel bir çıkar sağlayacak şekilde bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz.Aynı zamanda bir eğitim yöneticisi hakkaniyetli durmak zorunda olduğu gibi etik kurallarına uymak zorundadır.

Maalesef Arsuz ilçemizde uzun zamandır yaşanan bir durumu anlatmak için bu basın açıklamasını yapmak zorunda kalıyoruz.

Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.G okulunun en üst katını daireye dönüştürmüş ve son iki yıl boyunca okulun üst katında ikamet etmiştir.Yani adı geçen müdür ikamet ettiği gibi okulun elektirik,su ve diğer hizmetlerinide kullanmaktadır.Okul müdürümüz o kadar rahat ki kaldığı odanın temziliğini öğrencilerine yaptırmaktadır.İstenilmesi durumunda öğrenci ismi verilebilir.

Aynı okul müdürü okulın yanında kendisine ait olduğunu iddia ettiği bir arsaya sahiptir.Hatta söz konusu arazide dönem dönem gübreleme ,ağaç dikme gibi işleri 10 ve 11.sınıf öğrencilerine yaptırmaktadır.Bu konuda rahatsızlıklarını dile getiren öğretmenlere karşı tavır almış ve hatta bu öğretmenlerin soruşturma yoluyla ceza almalarını sağlamıştır.

Okul müdürü okulda krallık kurmuş olmalıki ilçe milli eğitim müdürlüğüne giden şikayet dilekçelerine karşın öğrencileri konferans salonunda toplamış kimlerin şikayet ettiğini öğrenmeye çalışmıştır.Hatta daha sonra öğrencilerden D.G,A.K,F.Y.,B.S,E.G,Ş.T A çağrılmış ve dilekçelerle ilgili sorulara maruz bırakılmıştır.Okul müdürü Milli Eğitim Müdürünün arkadaşı,muhakkiklerinde tanıdıkları olduğunu söyleyip bu dilekçelerden bir şey çıkmayacağınıda belirtmiştir.Bu şikayetlerden sonra bazı fiiller azalsa da kendisini korumaya almak için davranışlarda bulunmuştur.

Yine okulda yapılmayan kurslardan haksız kazanç sağlanmıştır.Kursların yapılmadığı konusundaki şikayetşler üzerine kurslar hemen kapatılmış kurs defterleri bazı öğretmenler tarafından yenilenerek doldurulmuştur.Örneğin 11.12.2021 tarhinde toplantı nedeniylr kurs ve telafisi yapılmamış olmasına rağmen kurs ücreti ödenmiştir.Kurs ve egzersiz konusunda bazı öğretmenlerle ortak haraket edip haksız kazanç sağlamışlardır.

İlginç olan bu konudan rahatsızlıklarını dile getiren öğretmenler B.Ş ve M.Ü dışlanmış hatta ceza almışlardır.

Türkiye de ilk defa karşılışılacak bir durumla karşı karşıyayız.Okulda yaşanan bur durumdan rahatsız olan öğretmen B.Ş durumu şikayet eder,şikayetinden hemen sonra okul veli toplantısı yapılır.Okul Müdürü yaşanan sorunları çözme yerine kendisine taraf bulma çalışmaları yapmıştır.Bunun sonucunda veli toplantısında öğretmenler arası ve idareninde olduğu bir tartışma yaşandı.Bu tartışma neticesinde okul müdürünü eleştiren öğretmenlerden B.Ş ve M.Ü hakkında jet hızıyla bir soruşturma başlatıldı ve Türkiyede bir ilk dediğimiz şey gerçekleştir öğretmen B.Ş veli toplantısını provoke ettikleri ,soruşturma sürecinde resmi evrak üzerinde geçmişe dönük uygun olmayan müdahalelerde bulundukları,okul ve okul idaresi hakkında olumsuz yönünde çalışma yürütatükleri gerekçesiyle öğretmen B.Ş görevden uzaklaştırılmıştır.Bu bize yapılan soruşturmanın nasıl taraflı olduğunu net göstermektedir.Görevden uzaklaştırılma her ne kadar ceza sayılmasada başlı başına bir suçlu olarak kabul etmektir.Bu konuda okul aile birliği başkan yardımcısı M.G dinlenmelidir.Öğretmen B.Ş okulunda yaşanan haksızlıklara karşı defalarca görüşmeler yapmış sonuç alınamamıştır.Bunun üzerine 20.12.2021 tarihinde başka okula görevlendirme istemiş ama reddedilmiştir.Aynı öğretmenimiz 30.03.2022 tarihinde durumu anlatan şikayet dilekçesi(takim no:46810113)ne cevap verilmemiştir.

Bütün bu yaşananlar soruşturmaların sonuçları siyasetin ve adamcılığın eğitime sirayet ettiğinin net göstergesidir.Çünkü okulda krallığını ilan eden okul müdür rahatlıkla görevini kötüye kullanmaya devam etmiştir..Görevden uzaklaştıran öğretmen B.Ş 2 AY SONRA 22.06.2022 tarih ve 52511678 sayılı yazıyla göreve iade edildi.Normalde yazıdan hemen sonra işe başlaması gerekirken Okul müdür M.G öğretmen B.Ş’nin göreve başlatmasını keyfi biçimde 14 gün gecikmeyle yapmıştır.Bu durum öğretmenimizin hem maddi hemde manevi olarak zarar görmesine neden olmuştur.Okul müdürü yine bu konuda herhangi bir idari işleme tabi tutulmamıştır.

Şimdi buradan tüm kamuoyunun vicdanına soruyoruz;

1.Birçok il ve ilçelerde zor şartlarda lojman bulamayan kiralık evde kalan öğretmenler varken bir okul müdürünün Okulu eve çevirmesi (resimler mevcuttur) okulun elektiriğini suyunu kullanması görevi kötüye kullanmak değil midir?

2.Öğrencileri kişisel işler için kullanmak suçtur.Müdür olma sıfatını kullanarak öğrencileri özel işlerde kullanmak kabul edilemez

3.Siyasi nüfusunu ve çevresini kullanarak bana bir şey olmaz anlayışıyla hareket etmek okulu kendi çiftliği gibi kullanmak görevi kötü kullanmak değil midir?

4. Okul öğrencilerinden M.E.G’ye okul tarafından bulaşık yıkama cezası verilmesi gibi eylemler hangi pedojojik ilkelerle bağdaşmaktadır.?

5.Okul öğrencilerinin cam silme,temizlik yapma görüntüleri varken müfettişlerin bu durumu soruşturmalarda görmezden gelmeleri kabul edilebilir mi?

6.Okul Müdürü Okul öğrencilerinden M.B’nin kişisel telefonu ve sosyal medya hesaplarını kontrol etrmesi görev tanımında var mıdır?Bu durumdan dolayı öğrenci M.B’nin okuldan ayrılmasının vebali kimin üstündedir.?

Değerli basın emekçileri;Okul yöneticilerinin sorumlulukları söz konusu olduğunda (yine hem devlet memuru olmaları hem de öğretmen olma şartını taşımak zorunda olmaları nedeniyle) öğretmenlerin sorumluluklarının tümüne okul yöneticilerinin de sahip olduğu söylenebilir. Dolayısıyla okul yöneticisi devlet memuru olmaktan kaynaklanan ve özellikle Devlet Memurları Kanunun( DMK)’da düzenlenen sorumlulukları, öğretmenlerin sorumlulukları gibidir.Ancak genel devlet memuru sorumluluklarının dışında, yönetici konumunda olan devlet memurlarının sorumlulukları DMK’nın 10. maddesinde özel olarak düzenlenmiştir.Bu doğrultuda okulda kendisine itiraz eden öğretmenlere mobing uygulayan karşı yandaş bularak soruşturma açtıran,yandaş veli bularak güç oluşturan bir eğitimci kabul edilemez.Öğretmen B.Ş iki kez maaş kesim cezası almış bir kez görevden uzaklaştırılmıştır.Okul müdürü ise hala okulu evi gibi kullanmaya haksız kazanç sağlamaya devam etmektedir.

TÖB SEN olarak eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunları gündeme getirmekten geri adım atmayacağımızı belirtir. Yetkilileri hakkaniyetli biçimde davranmaya ve bu konuda soruşturma başlatmalarına davet ediyoruz.

TÜM ÖĞRETMEN BİRLİĞİ SENDİKASI ADINA

ÖRGÜTLENME SEKRETERİ HİZAM HASIRCI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.