Problem Bekçilerimizin ÇOK Alması Değil Öğretmenlerimizin AZ Almasıdır

Problem Bekçilerimizin ÇOK Alması Değil Öğretmenlerimizin AZ Almasıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bekçilerin maaşları üzerinden yaşanan tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bekçilerin maaşları üzerinden yaşanan tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 9/1 derecedeki bir öğretmenin maaşının 4.106 TL, lise mezunu bir bekçinin maaşının 5.071 TL olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Geylan, “Yeni göreve başlayacak lise mezunu bekçimize 5.071 TL maaş öngörülüyorsa; devletimiz, en düşük dereceli memurumuzun maaşını 5.071 TL olarak belirlemiş demektir. O halde Hükümetin yapması gereken, bu taban maaş üzerinden kamu çalışanlarının ücretlerinin güncellenmesidir.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bekçilerimizin aldığı maaşların öğretmenlerimizle karşılaştırılarak sürdürülen bir tartışma var.

TBMM’deki tasarıya göre lise mezunu bekçi 5.071 TL (EGM’nün açıklamasına göre de halen görevdeki lise mezunu bekçi 4.527 TL) maaş alıyor.

9/1’ndeki bir öğretmen, 1/4’ündeki öğretmenimiz ise 4.761 TL maaş alıyor.

Buradaki gerçek sorun, bekçilerimizin ÇOK alması değil öğretmenlerimizin AZ almasıdır.

Aslında kamuoyunun ve kamu yöneticilerinin buraya yoğunlaşması gerekir.

Türkiye Kamu-Sen AR-GE’nin Aralık ayı TÜİK verilerine göre yaptığı araştırmaya göre; dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 6.897,93 TL oldu.

Yani kamu çalışanlarının neredeyse tamamı yoksulluk sınırının altında maaş alıyor.

Ayrıca şu da bir gerçektir ki; TBMM’deki tasarıda yeni göreve başlayacak lise mezunu bekçimize 5.071 TL maaş öngörülüyorsa; devletimiz, en düşük dereceli memurumuzun maaşını 5.071 TL olarak belirlemiş demektir. O halde Hükümetin yapması gereken, bu taban maaş üzerinden kamu çalışanlarının ücretlerinin güncellenmesidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.