REHBER ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ “İŞ SAATİ” TANIMINA AÇIKLIK GETİRİLSİN

REHBER ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ “İŞ SAATİ” TANIMINA AÇIKLIK GETİRİLSİN

TÜRK EĞİTİM-SEN: REHBER ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ “İŞ SAATİ” TANIMINA AÇIKLIK GETİRİLSİN

10 Kasım 2017 tarihli 30236 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’nin “Çalışma saatleri ve izinler” başlıklı 37.maddenin 2.fıkrası; “Rehberlik servislerinde görevli rehberlik öğretmenlerinin çalışma süreleri haftalık 30 iş saatidir. Günlük çalışma saatleri eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce düzenlenir. Bu elemanlar izin ve tatillerini diğer öğretmenler gibi kullanırlar.” Şeklindedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’nde “iş saati” tanımının olmaması nedeniyle eğitim kurumlarında farklı uygulamaların yapıldığı ile ilgili Sendikamıza bilgiler ulaşmıştır.

“İş saati” konusunda dakika veya süre olarak Yönetmelikte bir tanımlama yapılmamıştır. Bu öğretmenlere söz konusu yönetmelikle nöbet tutma zorunluluğu getirildiği de göz önünde tutulursa çalışma saatlerinin de ders saati bazlı düzenlenmesi yerinde olacaktır. Ancak Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği “ders saati” konusunda bir tanımlama yapılmış ve “40 dakika” olarak belirlenmiştir. Dolayıyla da bu süre çalışma saati süresi yani iş saatidir.

Söz konusu Yönetmeliklerden de anlaşılacağı üzere bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dolayısıyla bir iş saati de 40 dakika olarak uygulanmalıdır.

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’nde “iş saati” tanımının olmaması nedeniyle eğitim kurumlarında farklı uygulamaların önüne geçmek adına bir iş saati süresinin 40 dakika olarak uygulanması ve bu konuda Valiliklere talimat gönderilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talepte bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız 

TÜRK EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.