Sakarya MEM'deki Skandalın Arkasındaki Vahim Gerçekler!

Sakarya MEM'deki Skandalın Arkasındaki Vahim Gerçekler!

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Üstün Dökmen Seminerindeki Başörtüsüne Hakaret Skandalının Arkasındaki Vahim Gerçekler!

Sakarya Merkezde Pazartesi günü gerçekleştirilen bir seminer sonrası önce Sakarya gündemine oturan daha sonra ise konunun hassasiyetine binaen Ülke gündeminde kendine yer bulan yıllardır mücadelesini verip bedeller ödediğimiz başörtülü öğretmenlerimize hakaret eden sözde bir bilim adamına verilen tepkiler farklı alanlara çekilmeye çalışılmış ve konu özünden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır.

Konunun özünden uzaklaştırılmaması ve üstünün kapatılmaması için Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şubenin basın açıklamasını paylaşıp kamuoyunu aydınlatmamız elzem bir hal almıştır.

İşte Yapılan Açıklama;


Bilindiği gibi 04.03.2019 tarihinde ilimizde yaşanan Üstün DÖKMEN'in konuşmacı olarak katıldığı, yerel ve ulusal basında genel itibariyle "ÜSTÜN DÖKMEN SKANDALI", "BAŞÖRTÜSÜNE HAKARET" olarak yer alan haberlerin ardından yapılan bazı açıklamalar ile beyanlar, kafa karışıklıklarına neden olmuştur. Hem basında çıkan haberlerin farklılığı hem gerçeklerin bir kez daha da hatırlatılması hem de konunun özünden çıkartılması ve çarpıtılmasını engellemek için, konu hakkında bir kez daha açıklama yapmamız, bizi zorunlu hale getirmiştir.

Öncelikli olarak belirtmeliyiz ki, 06.03.2019 tarihinde üyelerimizin teşekkür dönütlerine bile yetişemediğimiz,  sendikamızın yıllardır mücadelesini verdiği ve en önemli kazanımlarından biri olan "BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK" konusunda gösterdiğimiz hassasiyet, ülkemizin her tarafından takdirle karşılandı. Lakin aynı zamanda üzülerek gördük ki, bu çirkin olayın yaşanmasında sorumluluğu olanlar, gerçeği macunlamaya, saklamaya ve sorumluluğu birbirine atmaya çalışmışlardır.

Elimizdeki yapılan programın davetiyesinde, programın içeriğinde ve Üstün DÖKMEN' in kendi sosyal medyasındaki beyanında da gözüktüğü üzere skandal konferans SAKARYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ - SERDİVAN REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ – SAKARYA YÖNDER OKULLARI tarafından düzenlenmiştir. Yani söylenenin aksine SAKARYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ programda ev sahibi ve düzenleyicidir.

Bütün kurumlara yollatılan resmi üst yazıda belirtildiği şekliyle programın lokal olarak SERDİVAN REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ' nin, Serdivan İlçesinde düzenlendiği konferans olduğu söyleminin aksine, ilimizde ki bütün rehber öğretmenlerimizin SAKARYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ' nün resmi üst yazısı ve onayı ile programa katıldığı gerçeği doğru olandır.

Programın içinde BAŞÖRTÜSÜ' ne HAKARET edildiğinin canlı tanıkları mevcut iken program içinde ki tepkiler ve tepkilere dayalı öğretmenlerimizin salonu terk ettikleri gerçeği ortada iken, SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ' nün salonda üst düzeyde temsil edildiği fotoğraflarda açıkken, bu vahim olayı küçültmeye çalışmak, kapatmaya çalışmak, SAKARYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ' nün AÇIKLAMASINDA  herhangi bir kınama ve tepkinin olmaması skandallar zinciri olarak kayıtlara geçmiştir.


Sakarya Milli Eğitim İl Müdürü'nün olaydan bir gün sonra haberinin olduğu iddiasına karşılık bizde bulunan bilgi ise, program içindeki meydana gelen olaydan ve kendilerine yapılan hakarete öğretmenlerimizin gösterdikleri tepkinin, salonda bulunan temsil makamında ki yetkililerce İl Müdürü'ne bilgi notu olarak ulaştırıldığıdır. İl Müdürü'nün salona girdiğinde bu bilgiye sahip olduğu bilinmektedir. Bizim beklentimiz İl Müdürü'nün salona girdiğinde BAŞÖRTÜSÜNE HAKARET" edilen o sahnede fotoğrafa girmemesi ve fotoğraf çekilmesi için harcanan zaman diliminde hadsiz ithamlara itiraz etmesi, HADDİN' bildirilmesiydi.

EĞİTİM BİR SEN Sakarya Şubesi olarak "BAŞÖRTÜSÜ' ne HAKARET" içeren bu program için İlimize gelen sözde bilim adamı Üstün DÖKMEN' in bu ilk vukuatı değildir. Daha önce defalarca farklı yerlerde farklı zamanlarda inançlı insanlara hakaretler ettiği biliniyor iken,"akıl tutulması neden yaşanmıştır, nerede hata ve hatalar yapılmaktadır",  bunların incelenmesi, soruşturulması gerekmektedir.

Çünkü biz biliyoruz ki bu ne ilk nede son olacaktır.

SAKARYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ' nün  bazı yerel basın organlarında bu olaydan bir gün önce bir gezicinin İl Milli Eğitim AR- GE' de "Gençlik Aşısı" projesinde görevlendirildiği haberleri çıkmıştır. Biz Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi olarak aylar önce SAKARYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'ne endişelerimizi iletmiş iken neden göz ardı edilmiş, görmezlikten gelinmiştir? Söz konusu kişinin sosyal medya da inançlı insanlara yaptığı hakaretleri bizzat Şube Başkanımız tarafından İl Müdürü'ne iletilmiş olmasına rağmen neden tedbir alınmamıştır. Aylarca bu konuda gösterilmeyen hassasiyet "BAŞÖRTÜSÜNE HAKARET" olayında olduğu gibi basın yayın organlarında yayınlandıktan sonra mı gösterilecektir?

Ezcümle bu olaylar "Eski Türkiye'nin" karakterini taşıyan üzücü hadiselerdir. Manevi değerlerimiz Millet olarakbedeller ödeyerek geçmişten bugünlere getirdiğimiz kazanımlardır. Ne kendini bilim adamı sanan Üstün DÖKMEN gibiler ne de gafletle içimize sokulan "GEZİ NESLİ" özlemi içindeki gezi kafalılara müsaade ederiz. Yeni Türkiye'yi 15 Temmuz işgal girişimine karşı ilk saatlerde üyelerimize attığımız mesajlarla meydanlara doluşan inanç kurmuştur. Bunu hiçbir GAFLETİN yıkmasına da müsaade etmeyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyulur.

Murat MENGEN
Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1Nolu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.