Sözde Yetkili Sendikanın Attığı Her İmza Kamu Çalışanlarını Mağdur Ediyor!

Sözde Yetkili Sendikanın Attığı Her İmza Kamu Çalışanlarını Mağdur Ediyor!

Talip Geylan: Sözde Yetkili Sendikanın Attığı Her İmza Kamu Çalışanlarını Mağdur Ediyor!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan Açıklamalar:

Attıkları her imza kamu çalışanlarını mağdur ediyor.

Son toplu sözleşmede 2018 yılı için yüzde 7.5, 2019 yılı için ise yüzde 9 oranına imza atıldığını söyleyen Geylan, kamu çalışanlarının enflasyon farkı altında ezildiğini bildirdi. Şu anda Maliye ve Hazine Bakanlığı’nın yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 20.8 olduğunu hatırlatan Geylan, kamu çalışanlarının tarihinde ilk kez maaş zammının iki katı enflasyon farkı alacağını kaydetti. Sözde yetkili sendikanın attığı her imzanın kamu çalışanlarını mağdur ettiğini söyleyen Geylan, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in ek zam talebini yineledi. 

Sözde yetkili sendika kamu çalışanlarının temel kazanımları riske edildiğinde dahi bir performans ortaya koymadılar. Kamu çalışanlarını bu zulümden kurtaracak olan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’dir.

Genel Başkan Geylan, Türk Eğitim-Sen'in 32 üniversitede yetkili sendika olduğunu kaydetti. Sözde yetkili sendikanın üye sayısının 1 milyonu geçtiğine de dikkat çeken Geylan, “Bu durum mantıkla açıklanamaz. Bu hormonlu bir büyümedir. Tamamen siyasal iktidarın desteğiyle bu üye sayısına ulaştılar. Öte yandan kamu çalışanlarının temel kazanımları riske edildiğinde dahi bir performans ortaya koymadılar. Kamu çalışanlarını bu zulümden kurtaracak olan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’dir” dedi.

Türkiye Kamu Sen olarak ek gösterge oranlarının yükseltilmesini ve tüm kamu çalışanlarına ek gösterge verilmesini talep ediyoruz.

3600 ek gösterge sözünü hatırlatan Geylan, “Türkiye Kamu Sen olarak ek gösterge oranlarının yükseltilmesini ve tüm kamu çalışanlarına ek gösterge verilmesini talep ediyoruz. Konuyla ilgili Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı ve Milletvekili Mustafa Kalaycı’ya sunduğu teklif komisyona getirilecek. Dilerim bütün siyasi partiler çalışanların ihtiyaçları doğrultusunda bu teklife destek verir ve hayata geçirirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.