Suriyeli Çocuklara Yetiştirme Kursu Veren Öğretmenlere Ek Hizmet Puanı Verilmelidir

Suriyeli Çocuklara Yetiştirme Kursu Veren Öğretmenlere Ek Hizmet Puanı Verilmelidir

Anadolu Eğitim Sendikası olarak, Suriyeli çocuklara eğitim-öğretim faaliyeti içinde olan öğretmenlerimiz için bakanlığa başvurduk.

AES: Söz konusu başvuruda; Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, ek olarak her ay için 0,5 puan eklenmesine karşın, benzer görevi kurs olarak Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında yapan öğretmenlere hizmet puanı verilmediğini, verilmesinin yerinde bir uygulama olacağını belirttik.
 Sayı:  898-18/4937                                                                                        Tarih:27/03/2018
  Konu: Suriyeli Çocuklara Eğitim Veren Öğretmenlerin Hizmet Puanı           

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne

  İlgi: a) 14/06/1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu

           b) 17/04/2015 Tarih ve 29329 Sayılı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

  

Bilindiği üzere İlgi b) yönetmeliğinin 40. madde 5. bendinde “Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda görev yaptıkları her ay için 0,5 puan eklenir.” Yazmaktadır. Yönetmelik bu haliyle kurslarda görev alan öğretmenler için ek hizmet puanı avantajı sağlamaktadır.

Ancak “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında yapan öğretmenler, aynı kursları yönetmelik kapsamında olmadan sadece proje kapsamında vermelerinden dolayı ek hizmet puanından faydalanamamaktadırlar.

Bu proje kapsamında aynı görevi yerine getiren ve kurslarda görev alan öğretmenlere de ek  hizmet puanı verilmesi yerinde ve adil bir uygulama olacaktır.

Gereğini arz ederiz.

Suriyeli Çocuklara Yetiştirme Kursu Veren Öğretmenlere Ek Hizmet Puanı Verilmelidir

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.