Talip GEYLAN:  “Başkent Ankara, Kendisine Bırakılan  Mirası Sonsuza Kadar Koruyacaktır”

Talip GEYLAN: “Başkent Ankara, Kendisine Bırakılan Mirası Sonsuza Kadar Koruyacaktır”

Talip GEYLAN: “Başkent Ankara, Kendisine Bırakılan Mirası Sonsuza Kadar Koruyacaktır”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Ankara’nın başkent oluşunun 96’ıncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Geylan; şan ve şerefle dolu tarihimizin yüz akı olan başkentimizin, tarihle harmanlanan çok önemli bir mirası koruduğunu bildirerek, Ankara’nın milli mücadelenin sembolü haline geldiğine, Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir rol üstlendiğine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasında kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Geylan açıklamasında, “Ulu Önder Atatürk’ün başkent yaptığı Ankara, Anadolu’nun dirilişidir; TBMM’nin açıldığı, Cumhuriyetin ilan edilmesine tanıklık yapan, hayati öneme sahip askeri, siyasi ve stratejik kararlara imza atıldığı bir şehirdir; sadece devletin değil, Türkiye’nin kalbidir; vatanımızın dört bir sathına yayılan milli mücadele ruhunun vücut bulmuş halidir. Başkent olmasının ardından hızla gelişen, ülkemizi çağdaş uygarlığa taşıyan, dünyayla yıkılmaz bir köprü olan başkentimiz, kendisine bırakılan mirası sonsuza kadar koruyacaktır” dedi.

Geylan açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: “Atamız, ‘Efendiler, Lozan Antlaşması’nın eklerinden olan düşman işgali altındaki topraklarımızı boşaltma protokolü uygulandıktan sonra yabancı işgalinden tamamen kurtulan Türkiye'nin toprak bütünlüğü fiili olarak sağlanmıştı. Artık yeni Türkiye Devleti'nin başkentini bir kanunla tespit etmek gerekiyordu. Bütün düşünceler, yeni Türkiye’nin başkenti Anadolu’da ve Ankara şehri olarak seçme lüzumunda birleşiyordu.  Bu seçimde, coğrafi durum ve askeri strateji en büyük önemi taşıyordu.’ demişti. Atatürk’ün bu ileri görüşlülüğünün ne denli önemli olduğunu bugün çok daha iyi anlıyoruz.

Bu vesileyle Ankara’nın başkent oluşunun 96. yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyor; Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve duayla anıyoruz.”

Türk Eğitim Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.