Talip Geylan, Kırmızı Çizgimizdir

Talip Geylan, Kırmızı Çizgimizdir

Türk Eğitim-Sen Osmancık Şube Başkanı Mustafa Potuk, Talip Geylan’ın Osmancık’ta yaptığı ziyaretlere tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar’a sert yüklendi.

Türk Eğitim-Sen Osmancık Şube Başkanı Mustafa Potuk, Talip Geylan’ın Osmancık’ta yaptığı ziyaretlere tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar’a sert yüklendi.

Potuk, ziyaretlerin sendikal değil kişisel olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci’yi ziyaret etmişti.

Eğitim Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Yakında beraber okullarda üye çalışmasına da başlarsınız” diyerek yapılan ziyaretlere tepki göstermişti.

Bu açıklamanın üzerine Türk Eğitim-Sen Osmancık Şube Başkanı Mustafa Potuk, sert bir açıklama yayımladı.

Çınar’ın iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Potuk, şunları söyledi:

“Haddini bilmek sizin, bilmeyene bildirmek bizim işimizdir. Bu açıklama, Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar’ın sosyal medya hesabından yaptığı yalan ve iftiralarla dolu mesnetsiz açıklamalarına cevap niteliğindedir. Kendisine yazılı basın aracılığıyla cevap vermemizin sebebi ise, bahsi geçen şahsın sosyal medya platformlarında, iftiralarını çürütecek bilgileri yazan kullanıcıların yorumlarını önce silmesi, sonra da onları engellemesi veya yorum yapmasını kısıtlamasından dolayıdır.

26 Haziran 2020 Cuma günü, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Talip Geylan, kardeşi Tuğrul Geylan ve amcaoğlu Çorum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Geylani ile beraber ailevi işleri sebebiyle Osmancık’a gelmişlerdir. İlçe Hükümet Konağı’ndaki işlerinin bitiminde de aynı binada yer alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kısa bir nezaket ziyaretinde bulunmuşlar ve bu ziyareti de Genel Başkanımız sosyal medya hesaplarından paylaşmıştır.

Seyyare Güzellik Merkezi

Ancak, EBS Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar’ın bu ziyaret oldukça zoruna gitmiş olacak ki sosyal medya hesabından çok çirkin ifadelerle bir paylaşım yapmıştır. Tekin Çınar, haysiyet cellatlığından bahsetmişsin ki tam da üstüne bastın. Ayağını kaldırmanı tavsiye ederiz. Bahsettiğin ziyaretlerin hiçbirinde ne ilçe temsilcimiz ne yönetim kurulumuzdan bir arkadaşımız ne de bir üyemiz yer almamıştır. Mevzu ahlaki demişsin ya… İşte tam da o noktadayız. Bir eğitim sendikasının genel başkanı ile bir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının şahsi işleri için gittikleri binada yer alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etmesi mi ahlakidir yoksa kapısının önünden geçip gitmeleri mi ahlakidir? Sizin ahlaki anlayışınız hangisini gerektirir? Nezaket kavramı sizin için ne anlam ifade ediyor? Bu, bir sendikal ziyaret değil insani bir nezaket ziyaretidir. Ki bunu aynı zamanda senin de üyen olan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Facebook hesabında açıkça belirtmiştir. Sendikal ziyaret olmuş olsa, Türk Eğitim Sen’in Osmancık’ta 335 üyesi var. Koskoca Genel Başkan, aile fertleriyle mi yapardı bu işi? Cidden soruyoruz: Senin aklın alıyor mu bu işi? Bu ziyaret, ilçe temsilcinizin bile “şu gün itibariyle de sizin üyeniz olan” İlçe Milli Eğitim Müdürüne yap(a)madığı nezaket ziyaretidir. Kişi kendinden bilirmiş işi. Demişsin ya mevzu ahlaki. İşte aynen öyle Tekin Efendi.

TAKDİR EĞİTİM-BİR-SEN ÜYELERİNİN

EBS Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, şahsi Facebook hesabından yalan ve iftiralarla dolu paylaşımına Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği olarak bize de cevap hakkı doğdu. Paylaşımının altına aynen yukarıdaki ifadeleri yazdık. Ama doğrularla yüzleşmekten kaçınan, yalandan beslenen, attığı iftirada boğulacağını anlayan bu şahıs, önce ekran görüntüleri de alınan yorumlarımızı defaatle yazmamıza rağmen sildi. Sonra da yorum yazmamamız ve yalanının ortaya çıkmaması için ilçe temsilcimizi engelledi.

Bir gün öncesinde bizim yorum yapmamıza tahammülü olamayan bu şahsa her ne olduysa, olaydan bir gün sonra paylaşımında aniden birtakım değişikliklere gidiverdi.

İlk paylaşımında yer verdiği Talip Geylan Başkanımızın twitini sildi. Genel Başkanımızın, Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör ile olan ziyaret fotoğrafı da birden buhar oluverdi. Kendi paylaşımının altında kendisini destekleyen bir yorumu da arada kayboluverdi. Bir gün önce yorum yapılmasına tahammül edemeyen bu şahsın bir gün sonraki bu tavrı çok şaşırtıcıdır. Acaba kendisine anlayacağın dilde ince (!) bir ayar mı çekildi, sorusu aklımıza gelmiyor değil. Bir anda böyle 180 derece dönüvermenin sebebini kamuoyu bilmelidir. Bunu Tekin Çınar’ın açıklamasını bekliyoruz. Yoksa, Tekin Çınar gibi ahlak abidesi birine böylesine tükürdüğünü yalamak hiç yakışmamaktadır.

Temsil noktasında olan bu şahsın kişiliğini, duruşunu (ki varsa) ortaya koyan bu paylaşımlarını “Osmancık Tes” adıyla sosyal medya platformlarında kamuoyuna sunduk. Yazılı basın aracılığıyla da servis ediyoruz. Tekin Çınar’ı iftiralarını ispata, sosyal medyada engelleme, kısıtlama gibi ergenvari davranışlardan uzaklaşarak ergenlik döneminden kurtulmasına ve her şeyden önemlisi delikanlı olmaya davet ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanının akıl tutulması paylaşımları ve hastalıklı bir ruh halini işaret eden paylaşım düzeltme, engelleme, kullanıcı kısıtlama gibi gelgitleri hakkındaki takdiri, öncelikle kendi üyelerine sonrasında da bütün eğitim çalışanlarına bırakıyoruz.”

‘Talip Geylan, Kırmızı Çizgimizdir’

Talip Geylan, Kırmızı Çizgimizdir

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.