Tek Hamleyle 600 Yetim Sahiplenildi

Tek Hamleyle 600 Yetim Sahiplenildi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, “İyilikte yarışan sınıflar projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın şimdiye kadar altına imza attığı en önemli projedir” dedi.

 Eğitim-Bir-Sen ve İHH Sultanbeyli temsilcilikleri, “Merhamet Hareketinde Öncü Öğretmenler Buluşması” programı düzenledi. İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Müftüsü Bürhan Keleş, Milli Eğitim bürokratları, sendika, siyaset ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile 750’yi aşkın öğretmenin katıldığı programda, katılımcılar adeta yetim himaye etmek için yarıştılar. Programa katılanların himaye edecekleri yetim sayısı 600’ü buldu.

 

Tek Hamleyle 600 Yetim Sahiplenildi

 

Yetimlere Sahip Çıkmada Sorun Dinde Değil Bizlerde

Programda konuşan Ali Yalçın, Ali Şeriati’nin, “Eğer bir din yetimi korumuyor, kimsesize sahip çıkmıyor, ezilenlerin sesi ve soluğu olmuyorsa yalandır ve afyondur” şeklindeki sözlerine dikkat çekerek, “Nisa Suresi 36. ayette, ‘Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez’ buyuruyor. Kur’an ve Hadislerde yetimlerle ilgili hükümleri bir araya getirsek müstakil bir kitap olur. Öyleyse sorun dinde değil, bizlerdedir” şeklinde konuştu.

 

Son 3 Ayda 7 Bin Yetim Himaye Edildi

Dünyada 1,7 milyar Müslüman ve 4 milyon yetim bulunduğunu, misyoner bir kuruluşun yılda 3 milyon yetimi himaye ettiği bir yerde İHH’nın son üç ayda Eğitim-Bir-Sen’in de desteğiyle 7 bin yetime daha hami bularak 52 bin yetimi himaye edebilme sayısına yeni ulaşabildiğini kaydeden Yalçın, şöyle devam etti: “Hedefimiz 50 bin sınıfa 50 bin yetimi kardeş yapabilmektir. Hedefe ulaşmak için 43 bin yetimi daha himaye etmeyi sağlamamız lazım. Teşkilatımız ülke genelinde seferber olmuştur. Eğitim-Bir-Sen varsa başarı da vardır. Sizler vasıtasıyla emek veren bütün arkadaşlarımızı kutluyorum.”

 

Yetimin Halinden En İyi Eğitimciler Anlar

Eğitimcilerin sorumluluğunun daha fazla olduğunu belirten Yalçın, “Çünkü onlar toplumun imar ve ıslahı vazifesinin muhataplarıdırlar. Hayatın en zor anında yalnız ve kimsesiz olmanın çaresizliğini onlar anlayabilir. Babası olmayan çocuğu, bir kalem, bir silgi bile alamamanın ne demek olduğunu, hastalanan çocuğun başını okşayıp ve onun için gözyaşı dökecek kimsesinin olmamasını, gençlik döneminde yol gösterecek, askerlikte ona harçlık gönderecek birinin olmamasını, bütün anılarının yurt ve yuvadan ibaret çocuğun ruhunda oluşan depremlerin ve veli toplantısına gidecek kimsesi olmayan yetimin durumunu en iyi öğretmenler anlar. Öğretmenler bir konuda inisiyatif almaya başlamışsa, o iş sonuca ulaşır, kimsenin bundan şüphesi olmasın. Merhamet hareketinde öncüler öğretmenler olacak ve sınıflarla yetimleri buluşturacaktır” diye konuştu.

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Toplum Vicdanını Temsil Ediyor

“Gazze’de Mehmet Akif İnan adına okul ve hastane, Bangledesh Coxpazar’da Mehmet Akif İnan Yetimhanesi ve Külliyesi inşa eden bir teşkilat, dünyanın neresinde afet ve felaket varsa yardıma koşmuştur” diyen Yalçın, şöyle konuştu:

“Afet ve felaketlerle dünya gündemine gelen Somali, Pakistan, Orta Afrika, Saraybosna, Telafer, Ayn’el Arap/Kobani, Suriye, Filistin, Doğu Türkistan, Mısır, Filipinler konusunda ilk harekete geçen ve yardım kuruluşları ile toplumu harekete geçiren Memur-Sen ailesidir. Biz sadece seküler anlamda bir sendika değiliz. Erdemliler hareketi diyorsak, erdem gereği zor zamanlarda biz varız deriz. Van Depremi, Samsun Sel Felaketi, Soma Maden Faciası gibi yurt içindeki üzücü olaylarda merhameti harekete geçirmek için yine Memur-Sen ailesi en öndedir. Sendikal anlamda kazanımların adresi, toplumsal manada vicdanların güçlü sesiyiz.”

 

Öncü Öğretmenler Programda 600 Yetimi Himaye Sözü Verdi

Ali Yalçın’ın, “Sınıfları harekete geçirmeden önce buradaki yürekler harekete geçsin istiyoruz. Merhamet hareketinde öncü öğretmenler buluşması ismine layık bir hareket için bugün burada ailecek bir yetimi himaye etmeyi kararlaştıranların masalarındaki kumbarayı havaya kaldırmasını istiyoruz” şeklindeki sözlerinin ardından kampanyada bir yetimi himaye etmek için 600 kumbara havaya kaldırıldı. İHH Sultanbeyli Temsilciliği’ne, doldurularak teslim edilecek kumbaralarla 600 kişi birer yetim almış oldu.

Yalçın, Eğitim-Bir-Sen ve İHH Sultanbeyli temsilcilik yöneticilerini tebrik ederek sözlerini tamamladı.

 

Tek Hamleyle 600 Yetim Sahiplenildi

 

Yılmaz: Eğitim-Bir-Sen’in Desteğiyle Yetim Çalışmamız İvme Kazandı

İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, geçen yıl hayata geçirilen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasının, Eğitim-Bir-Sen’in vermiş olduğu destekle büyük bir ivme kazandığını dile getirirken, geçen yıl tüm eğitim yılında 5 bin sınıfa ulaşılmasına rağmen bu yıl Eğitim-Bir-Sen’in destekleri ile ilk 3 ay içerisinde yaklaşık 7 bin sınıfa ulaşıldığını, hedefin ülke genelinde 50 bin sınıfa ulaşmak olduğunu kaydetti.

Yetimlerin sorumluluğunun Müslümanların omuzlarında olduğunu vurgulayan Yılmaz, sadece Suriye’de yaklaşık 700 bin çocuğun son 4 yıl içerisinde, süren savaş sonucunda yetim kaldığını ifade etti. Bu çocukların herkesin sorumluluğunda olduğunun altını çizen Yılmaz, “Bu çocuklara sahip çıkalım, onları yarınlara birlikte hazırlayalım” dedi.

 

Tek Hamleyle 600 Yetim Sahiplenildi

 

Keskin: Sultanbeyli Duyarlı İnsanların Yaşadığı bir Yerdir

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise, Sultanbeyli’de 15 bin Suriyeli bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Mağdura ve mazluma kol kanat germek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu toplantıyla Sultanbeyli yine farkını ortaya koymuştur. Merhamette öncü olanları selamlıyor ve her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

Eğitim-Bir-Sen Sultanbeyli Temsilcisi Fatih Baydar ve İHH Sultanbeyli Temsilcisi Hüseyin Sürmeneli de birer konuşma yaparak, katılımcılara, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.