Teknik aksaklıkların Faturası Öğretmenlerin üç kuruşluk ek dersinden kesilemez

Teknik aksaklıkların Faturası Öğretmenlerin üç kuruşluk ek dersinden kesilemez

Teknik aksaklıkların Faturası Öğretmenlerin üç kuruşluk ek dersinden kesilemez

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Talip Geylan, 26.04.2022 tarihinde Genel Merkez Yöneticileri ile birlikte Ankara 6 No’lu Şube’nin düzenlediği iftar programına katıldı.

Genel Başkan Talip Geylan :İnternet kaynaklı aksaklıklar nedeniyle mesleki çalışmalara katılamayan öğretmenlerimizin ek ders ücretleri kesilemez.

Ara tatilde düzenlenen mesleki çalışmalara internet kaynaklı aksaklıklar nedeniyle katılamayan öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin ödenmeyeceği açıklamasının kabul edilemeyeceğini kaydeden Genel Başkan Geylan, özellikle kırsal bölgelerde yaşanan teknik aksamaların faturasının öğretmenlerin üç kuruşluk ek dersinden kesilemeyeceğini kaydetti.

Muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi için MEB’e yazılı başvuru yaparak düzenleme yapılmasını talep ettiklerini söyleyen Genel Başkan; “Öğretmenlerin mesleki çalışma dönemi ek ders ücretleri haftalık 15 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Öğretmenlerin herhangi bir sebeple eğitimlerini tamamlayamamaları durumunda ise ek ders ücretlerinin nasıl ödeneceği veya ne kadar kesileceği hakkında mevzuatta bir düzenleme bulunmamaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunarak, Nisan ayı mesleki çalışma döneminde herhangi bir nedenle eğitimini tamamlamayan öğretmenlere ek süre verilerek eğitiminin tamamlanmasını eğer öğretmenlere ek süre verilmeyecek ise de ek ders ücretlerinin kesilmemesine yönelik valiliklere yazı yazılmasını talep ettik. Bu talebimizin dikkate alınarak, sorunun çözülmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.