TES'in Başını Yakan Matbaa Eğitim Bir Sen'li mi?

TES'in Başını Yakan Matbaa Eğitim Bir Sen'li mi?

Türk Eğitim Sen hatalı takvimleri toplatma kararı alsa da tartışmalar ve iddialar devam ediyor...

 Kar Tatili’nin tadını çıkaramadım bir türlü. Bir sendikamızın yanlışları beni ziyadesiyle meşgul etti/etmeye de devam ediyor. Kardeşim işinizi doğru dürüst yapın da bize de ikide bir malzeme vermeyin. Bakın, daha kardan adam bile yapamadık ya.

Mesele şu aziz okuyucularım:

Türk Eğitim-Sen 2015 yılı için hazırladığı Duvar Takvimi’nde ayna kısmına Türk askeri yerine İngiliz askerlerinin resmini bastı ve yüz binlerce takvimi okullara gönderdi. Eğitim-Bir-Sen'in basın ve iletişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, imza atılan skandalı Twitter adresinden duyurarak, kullanılan resmin Türk askerleri değil İngiliz askerleri olduğunu kaynağıyla birlikte açıkladı. Ayrıca Ali Yalçın, bir iddiada bulunarak -Türk Eğitim-Sen duvar takvimlerini sanırım toplatmak zorunda kalacak- dedi.

Birçok site Takvim Skandalını haber olarak geçti. Buraya kadar her şey normal. Esas ilginçlik bundan sonra başladı. Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öyle bir özür açıklaması yaptı ki; özrü kabahatinden büyük.

Başkan Koncuk, açıklamasında şöyle diyor: "Türk Eğitim-Sen olarak, 2015 yılı için bastırdığımız Duvar Takvimlerinde matbaa hatası sebebiyle yanlış resim kullanılmıştır. Çanakkale Zaferinin 100. Yılı sebebiyle seçilen resimde hata olduğu bazı üyelerimiz tarafından da, sendikamıza bildirilmiştir. Türk Eğitim-Sen bembeyaz bir sahife gibi, hatayı asla kabul etmeyecek bir sendikal anlayışın temsilcisidir. Kendilerine sendika diyen bir kısım güruh ve temsilcileri bu hatayı istismar etmek için her türlü rezilliği yapacak kapasitede insanlardır. Türk Eğitim-Sen olarak bu hainlere fırsat vermemek için dağıttığımız tüm takvimleri geri toplayarak, imha edeceğiz. Söz konusu resim Çanakkale Valiliğinin resmi web sitesinden(http://www.canakkale.gov.tr/tr/canakkale-savaslari/canakkale-savaslari-1915) matbaacı tarafından alınmıştır. Yeni takvimlerimiz hızla basılarak şubelerimize gönderilecektir. BİZ HATAMIZDAN DOLAYI TÜM ÜYELERİMİZDEN ÖZÜR DİLİYORUZ. Biz hatamızdan dönecek kadar erdemli insanlarız. Ya bizi eleştirenler, memuru satmaktan başka hiç bir özelliği olmayanlar, ya sizler ne menem insanlarsınız? Bizim hatalı resim seçmemiz, sizi yandaş, yalaka ve yalancı olmaktan kurtarır mı zannediyorsunuz? Allah sizi ıslah etsin."

Bu açıklamayı görünce aklıma "acaba matbaa Eğitim-Bir-Sen'li mi" diye bir soru geldi. Farz edelim matbaa EBS'li. Peki siz necisiniz? Bu takvimin tasarımından matbaa mı sorumlu. Basın ve iletişimden sorumlu birimleriniz, danışmanlarınız, hatta siz necisiniz? Özür dilemek güzel bir davranış. Toplatmak zor olsa da o da güzel bir davranış ama bunu yaparken yanlışınızı ortaya çıkarana teşekkür yerine oraya salvolar göndermek ne kadar doğru. Demek ki Ali Yalçın fark etmese yutturacaksınız öyle mi?

Çanakkale valiliğinin sitesinden aldık deniliyor. Baktım Çanakkale valiliğinin sitesine. doğru böyle bir resim var ama resmin altında Türk askeri olduğuna dair bir tane bile ibare yok.

Sayın Koncuk, daha önce söylediklerimi tekrar etmek zorundayım. Lütfen öncelikle kendinizi bir gözden geçirin. Burada hani sıkılmasanız takvimi matbaacı hazırladı diyeceksiniz. Bu ise herkesi aptal yerine koymaktır. Yazık.

Siz bu suçlamayı olayı açığa çıkaran Ali Yalçın’a da yaptınız. Oysa böyle davranmayıp ona bir teşekkür etseydiniz, ben inanıyorum ki bu davranışınız yeni kapıların açılmasına sebep olacaktı. Olmadı yapamadınız, yazık.

Adil Gülmez

adilgulmez.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.