Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz

Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “3. Dönem Toplu Sözleşme için bizim açımızdan teknik hazırlıklar tamamlanma aşamasında, toplu sözleşme trafiği başlamak üzere. 1 Ağustos’ta masa pratiği için ise Kamu İşveren Heyeti’nin belli olması gerekli” dedi. Amasya Şubesi’nin düzenlediği programa katılan Genel Başkan Ali Yalçın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Kamu görevlileri ve sendikal mücadele bizimle kazanmaya başladı

 

1992’de başlayan sendikal mücadelede kamu çalışanları için iki önemli milat bulunduğunu ifade eden Yalçın, şöyle devam etti: “Biri, 2001 yılında 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu, diğeri ise diğer sendikaların aleyhine çalıştıkları referandumda bizim mücadelemizle elde ettiğimiz toplu sözleşme hakkıdır. 2001’den sonra başlayan toplu görüşme düzeneğinde çalışanlar çok fazla bir kazanım elde edemediler. Toplu görüşme masasına beş yıl sağımızdakiler, dört yıl solumuzdakiler katıldılar. Eğitim çalışanları adına kayda girmiş bir tane kazanım bulamazsınız. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nın yayımladığı tutanaklarda ilaç niyetine, şifa niyetine bir kazanım yok. Toplu görüşme düzeneğinin açmazları bilinmesine rağmen toplu sözleşme hakkı gibi önemli bir kazanımın alınmasında karşıda yer aldılar. Toplu sözleşme hakkı ile önemli bir eşik geçilmiş oldu. Toplu görüşmede Bakanlar Kurulu’nun iki dudağı arasında olan talepler, toplu sözleşmede masada neticelendiriliyor. Bu çok önemli bir kazanımdır.”

 

Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz
 

Özlük ve özgürlük anlamında alınan mesafe bizim eserimiz

 

Türkiye’nin normalleşmesine en anlamlı katkıyı sunan teşkilat olduklarını kaydeden Yalçın, “Geçmişin tortularının, bariyerlerinin ortadan kaldırılması bizimle oldu. Bizim mutfağımızda pişen ve taşanlar ülkeyi rahatlattı. Üniversite önlerindeki dram, katsayı barikatı, din eğitiminin önündeki engeller, eğitimdeki vesayet, kamusal alan yalanı bizim gayretlerimizle ortadan kalktı. Buna ilave olarak sayacağımız başlıkları çoğaltabilir ve onlarca başlığı zikredebiliriz. Sadece özgürlük noktasında değil, özlük ve ekonomik kazanımlar da bizim eserimizdir. Toplu sözleşme masasında aldığımız kazanımlar ve toplu sözleşme hakkının kendisi bütün kamu çalışanları tarafından bilinmektedir” şeklinde konuştu.



Kazanımlarımızı artırmanın mücadelesini vereceğiz

 

“3. Dönem Toplu Sözleşme için bizim açımızdan teknik hazırlıklar tamamlanma aşamasında, toplu sözleşme trafiği başlamak üzere. 1 Ağustos’ta masa pratiği için ise Kamu İşveren Heyeti’nin belli olması gerekli” diyen Ali Yalçın, “Masada kamu çalışanları adına kazanımlarımızı artırmanın mücadelesini vereceğiz” ifadesini kullandı.

 

Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz
 

Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz

 

Toplu sözleşme talepleri için çalıştay yaptıklarını ve teşkilattan teklifleri topladıklarını dile getiren Yalçın, “Son halini vermek için yeni bir çalıştay daha yapıyoruz. Talepler büyük oranda netleşti diyebiliriz. Son rötuşları yapıyoruz. Bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

 

7 Haziran’da yapılan genel seçim sonrası oluşan tablonun, siyasi istikrarın kurulacak yeni bir koalisyon hükümeti ile devam ettirilip ettirilemeyeceği endişesini de beraberinde getirdiğini belirten Yalçın, şöyle konuştu: “Ülkenin ekonomik anlamda kaybetmemesi için koalisyon arayışları sürüyor. Türkiye’nin en büyük emek örgütü olarak bu sürece gelmeden önce 203 sivil toplum örgütü ile birlikte Ortak Akıl Platformu adına çağrıda bulunduk ve ülkede kazanımların kalıcı olması, ülkenin normalleşmesi için istikrara sürmeli dedik. Genel seçim sonucu oluşan tabloyu baz alarak AB Karma İstişare Komitesi olarak Meclis’te temsil edilen dört siyasi partinin genel başkanları ile görüşme yaptık. Beklentilerimizi yansıttık, uzlaşmaya yardımcı olmak için diplomasi yürütmüş olduk. Hükümetin ne zaman kurulacağı bizi ilgilendiriyor, ne şekilde kurulacağı ise siyasi partileri. Kurulacak olan hükümetin ilk muhatabı kamu görevlileri sendikaları heyeti adına biziz.”

 

Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz

 

Meydandaki vaatleri ile gelseler masada uzlaşma olur

 

7 Haziran’daki seçimin diğer genel seçimlerden farklı seyrettiğini, bütün siyasi partilerin ekonomik ve sosyal taleplere ilişkin teklif ve vaatlerle kendilerini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “İdeolojik gardlaşma ve kamplaşma üzerinden yürümeyen bir seçim oldu. Bu anlamda önemliydi. Toplu sözleşme yapacak, 11 hizmet kolunun tamamında yetkili olan Türkiye’nin en büyük emek örgütü olarak siyasilerin taşeron işçileri, asgari ücreti, emeklileri, dar gelirlileri, işsizleri, kamu görevlilerini rahatlatacak vaatlerini test edeceğimiz ilk nokta 3. Dönem Toplu Sözleşme masasıdır. Meydanlardaki ekonomik vaatlerdeki uzlaşmanın kurulacak koalisyon hükümetiyle masaya da taşınmasını bekliyoruz. Biz hazırız.”


Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz
 

Programa, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı.

 

Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz

 

Vali Çomaktekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Güneş’e ziyaret

 

Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Vali İbrahim Halil Çomaktekin’i ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş’i ziyaret etti.


Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz
 

Yalçın, sendikal çalışmaları hakkında Vali Çomaktekin’e bilgi verdi. Ziyaretin sonunda Vali Çomaktekin, Yalçın’a plaket verdi.


Toplu sözleşme taleplerine son şeklini veriyoruz
 

Ali Yalçın, beraberindeki heyetle İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş’e ziyarette bulunarak, bir süre görüştü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.