Toplu Sözleşmede Ciddi Bir Zam Alınmazsa Sendikaların İşi Zor!

Toplu Sözleşmede Ciddi Bir Zam Alınmazsa Sendikaların İşi Zor!

Önümüzdeki toplu sözleşme görüşmelerinde ciddi bir zam oranı üzerinde anlaşma sağlanmazsa sendikaların işi zor...

2019 yılında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde 2020 için yüzde 4+4, 2021 için de yüzde 3+3 zam yapılması konusunda anlaşma sağlanmıştı. Yani 2021 yılında memurlara yüzde 3+3 zam yapılacak.

Fakat pahalılaşan hayat, düşen alım gücü ile beraber yüzde 6 zam memuru iyice zor durumda bırakacak gibi duruyor...

2021 yılında toplu sözleşme görüşmeleri yapılacak. Bu sene durum farklı.

Daha toplu sözleşme görüşmelerine aylar varken sosyal medyada örgütlenen memurlar ve öğretmenler, maaşlara en az yüzde 20 zam yapılması konusunda taleplerini dile getirmeye başladılar.

Bunun en büyük sebebi ise memurların git gide maaşlarının erimesi. Hemen hemen her şeye yüzde 10-30 aralığında zam gelirken, memur maaşlarına yüzde 6, yüzde 8 gibi zamlar yapılmaktadır. Bu zam oranları devam ederse memurların alım gücü iyice azalacaktır. 

Özellikle takipçilerimiz olan öğretmenlerden bu konuda çok fazla mesaj alıyoruz. Vergi yükü altında ezilen öğretmenler, maaşlara yapılan komik zamlara da tepkililer.

2021 toplu sözleşme görüşmeleri bu konuda milat olabilir.

Öğretmenlerin büyük çoğunluğu sendikalara üye. Öğretmenler artık üye oldukları sendikadan bu konuda önemli bir kazanım bekliyorlar.

Özellikle yetkili sendika olan Memur-Sen, bu toplu sözleşme görüşmelerine iyi hazırlanmalı.

Eğer yüzde 20 civarında bir zam oranı elde edilmezse, başta Memur-Sen olmak üzere, bu konuya yeterli tepki göstermeyen sendikalardan toplu istifalar yaşanabilir.

Yüzde 6, yüzde 8 gibi bir zam oranı ile masadan kalkılacak olursa, 2021 yılı bazı sendikaların sonu olabilir...

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.