TÜRK EĞİTİM SEN'DEN MEB'E SEMİNER UYARISI!

TÜRK EĞİTİM SEN'DEN MEB'E SEMİNER UYARISI!

Türk Eğitim Sen Genel başkanı Talip GEYLAN Öğretmen seminerlerinin hafta sonuna gelmesi sebebi ile ilgili MEB'in çalışma takvimini güncelleyerek hukuki olmayan bu durumu düzeltilmesini bekliyoruz dedi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalar...

MEB,Öğretmenlerin 2018Haziran Mesleki Çalışma Programını yayınladı.Ancak sanırım MEBin mesai günlerinden haberi yok! Çünkü programının ilk haftasına bakıldığında 09 Haziran Cumartesi ve 10 Haziran Pazar günlerine seminer çalışması konulduğu görülmektedir. Bu kabul edilemez. +

Öğretmene cmts ve pazar günleri görev verilemez.Anayasanın“Çalışma şartları ve dinlenme hakkı”başlıklı 50.maddesi https://3.ve  4.fıkrasında;“Dinlenmek,çalışanların hakkıdır.Ücretli hafta ve bayram tatili ile ücretli yılık izin hakları ve şartları kanunla düzenlenir”+

...hükümleri ile İdarenin kişilerin çalışma koşulları ve dinlenme saatlerini göz önüne alarak mesleki (seminer) çalışmalarını belirleme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu itibarla MEB'in çalışma takvimini güncelleyerek hukuki olmayan bu durumu düzeltilmesini bekliyoruz.

TÜRK EĞİTİM SEN'DEN MEB'E SEMİNER UYARISI!TÜRK EĞİTİM SEN'DEN MEB'E SEMİNER UYARISI!

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.