TÜRK EĞİTİM-SEN, MEMUR SENDİKACILIĞININ KUTUP YILDIZIDIR

TÜRK EĞİTİM-SEN, MEMUR SENDİKACILIĞININ KUTUP YILDIZIDIR

Her yıl olduğu gibi bu sene de 15 Mayıs tarihi itibariyle sendikalı personel sayıları tespit edildi. Buna göre Türk Eğitim-Sen; Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu’nda 201.480 eğitim çalışanının teveccühü ile yoluna devam etmekte.

Türk Eğitim-Sen’in bu dönemi başarıyla tamamladığını ifade eden Genel Başkan Talip Geylan, bu başarıda katkısı bulunan bütün yönetici ve temsilcilerin her türlü övgüye layık olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu 15 Mayıs sürecini de geride bıraktık. Eğitim çalışanlarının umudu, tek güvencesi ve adam gibi sendikacılığın gerçek adresi olan Türk Eğitim-Sen kararlılıkla yoluna devam ediyor. 

Eğitim çalışanları uzunca bir süredir bir yanda mesleki, ekonomik ve idari sıkıntıların; diğer yanda  siyasetin ve bürokrasinin gücüyle cüret ortaya koyan sendika görünümlü örgütlerin tazyik ve tehditleri arasında sıkışıp kalmıştır. Çalışanlar, işleriyle inandıkları arasında tercihe zorlanmış, kamu çalışanlarının en temel hakları dahi kirli sendikal pazarlıkların konusu yapılmıştır.

İşte Türk Eğitim-Sen, böylesi bir ortamda eğitim çalışanlarına güvence sağlayan ve gelecek umudu veren bir nefes kapısı oldu. Sendikamız, ortaya koyduğu ahlaklı duruş ve adam gibi sendikacılık anlayışıyla eğitim çalışanlarının büyük takdir ve teveccühünü kazandı. 

Türk Eğitim-Sen, türlü tuzaklara, ayrıştırmalara, ötekileştirmelere ve gayri ahlaki tutum ve uygulamalara rağmen gücünü muhafaza ederek ve üye sayısını artırarak onurlu hak mücadelesini cesaretle yürütmektedir.

Sendikamıza üye olarak güç veren eğitim çalışanlarına, ‘Bizim ilkemiz, önce ülkemiz’ diyerek emekleriyle fedakarca teşkilatımıza sahip çıkan bütün yönetici ve temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. 

Yürekten inanıyorum ki, ileride Türk memur sendikacılığının tarihini yazacak olanlar, bu zamanlarda eğitim çalışanlarının hak mücadelesini omuzlayarak Türk Eğitim-Sen’i memur sendikacılığının kutup yıldızı yapan emektarlarımızdan övgüyle söz edeceklerdir.

Eğitim çalışanları rahat olsun; Türk Eğitim-Sen olarak, hiçbir denge hesabı gütmeden ve her durumda çalışanların yanında saf tutarak onurlu hak arama mücadelesini sürdüreceğiz.

Türk milleti rahat olsun; ‘Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız.’ diyerek varlığını mensubu olmaktan gurur duyduğu milletine adayan serdengeçtilerin hayat verdiği Türk Eğitim-Sen olarak; her zemin ve koşulda tereddütsüz bir şekilde Devletimizin ve milletimizin yanında saf tutmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.