Türk Eğitim-Sen: "MSTK YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNERGEYE DAVA AÇTIK!"

Türk Eğitim-Sen: "MSTK YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNERGEYE DAVA AÇTIK!"

Türk Eğitim-Sen yaptığı açıklamada ""MSTK YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNERGEYE DAVA AÇTIK!" sözleriyle gündemdeki yerini aldı.

  Bilindiği üzere, Türk Eğitim-Sen olarak, 02.04.2014 gün ve 1360110 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi’nin 6.maddesinin 1.fıkrasının (g) bendi ile 2.fıkrasının (i) bendinin; iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile tarafımızdan Danıştay’da dava açılmıştı.  Açılan davada Danıştay 8. Dairesinin 26.01.2015 tarih ve 2014 / 4954 E sayılı kararı ile Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesinin 6. maddesinin 1. fıkrasının (g) bendi ile 2. Fıkrasının (i) bendinin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

Akabinde, 20.03.2015 tarihinde makam oluru ile yürürlüğe giren 20.03.2015 tarih ve 3101472 sayılı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönergede “Direksiyon eğitimi dersi il sınav sorumlusu ve direksiyon eğitimi dersi sınav yürütme komisyonunun görevleri” başlıklı 6. maddesinin 1. fıkrasının (g) bendi 20.03.2015 tarihinde makam oluru ile yürürlüğe giren 20.03.2015 tarih ve 3101472 sayılı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge’nin ““Direksiyon eğitimi dersi il sınav sorumlusu ve direksiyon eğitimi dersi sınav yürütme komisyonunun görevleri” başlıklı 6. maddesinin 1. fıkrasının (g) bendi “Sınav yürütme komisyonu başkan ve üyeleri, sınav sürecini kontrol edecek ve denetleyecekler ile direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu başkan ve üyelerinden görevine gelmeyen, geç gelen veya sınavda mevzuatta belirtilen görevleri yapmayan veya aykırı hareket edildiği sınav yürütme komisyonu veya sınav sürecini kontrol edecek ve denetleyecekler tarafından düzenlenen raporda belirtilmesi durumunda sınavlarda herhangi bir inceleme veya soruşturmaya gerek kalmaksızın bir yıl süreyle görev verilmemesini sağlar.” Hükmünü ihtiva etmektedir. Yine 6. Maddenin 2. Fıkrasının (i) bendi “Direksiyon eğitimi dersi sınav uygulama ve değerlendirme komisyonu ile diğer görevlilerden sınavda mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilenlere, herhangi bir inceleme veya soruşturmaya gerek kalmaksızın bir yıl süreyle görev verilmemesini sağlar.” Hükmünü taşımakta olup, sınırsız görev verilmemesi ibaresi, bir yıl  şeklinde değiştirilerek, yeniden düzenlenmiştir.

Türk Eğitim-Sen olarak,  20.03.2015 tarihinde makam oluru ile yürürlüğe giren 20.03.2015 tarih ve 3101472 sayılı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge’nin “Direksiyon eğitimi dersi il sınav sorumlusu ve direksiyon eğitimi dersi sınav yürütme komisyonunun görevleri” başlıklı 6. Maddesinin 1.fıkrasının (g) bendi ve 6.Maddesinin 2.fıkrasının (i) bendinin yürütmesinin durdurulması ve  iptali talebiyle Danıştay nezdinde dava açmış bulunmaktayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.