Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den Açıklamalar

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den Açıklamalar

KAHVECİ: 2019’UN TÜM BEKLENTİLERİMİZİN GERÇEKLEŞTİĞİ BİR YIL OLMASINI DİLİYORUM

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2019 yılının milletimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2019 yılının milletimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diledi. Geçtiğimiz yılda yaşanan önemli olaylara değinen Kahveci, aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Döviz kurlarındaki yükselişe bağlı olarak artan enflasyon nedeniyle memur ve emeklilerimizin hızla ekonomik bir dar boğazın içine çekildiği bir yılın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Toplu sözleşme düzenine geçilmiş olmasına rağmen 2009 yılından beri yetkili ama etkisiz sendikaların imzaladıkları toplu sözleşmeler nedeniyle memur ve emeklilerin maaşlarının reel olarak eridiği, ülkemiz ekonomisindeki gelişme gelir pastasını büyütürken, çalışanın gelirden aldığı payın bir türlü büyütülemediği, aksine gelir dağılımında adaletin biraz daha bozulduğu bir yıl daha geçirdik. 

Her toplu sözleşme döneminde olduğu gibi bu toplu sözleşme döneminin de kaybedeni memur ve emekliler olurken içinde bulunduğumuz ay itibarı ile %21,62’ye ulaşan enflasyona rağmen %13 zam alan memur ve emeklilerin maaşlarındaki erimeyi telafi etmek adına ortaya koyduğumuz ek zam talebini kabul ettirmek üzere yoğun bir faaliyet yürüttüğümüz bu dönemde, 2019 yılı maaş artışlarının revize edilmesi beklentimizi de dile getirdik.   

2018 yılında Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımız genel kurul süreçlerini tamamlayarak Türkiye Kamu-Sen’i geleceğe taşıyacak yöneticilerini belirledi. Bu yıl geçmişimizden aldığımız ilkelerimiz doğrultusunda yenilenen yönetimimizle, yeni bir iştahla, daha azimli, daha kararlı bir sendikacılık anlayışının temellerini oluşturduk. Gelişen teknolojinin ekonomik, toplumsal, hukuki ve sendikal alanda oluşturacağı değişim ve dönüşüm sürecinde, olayları izleyen ve etkilenen değil olaylara müdahale eden ve etkileyen, aksiyoner bir sendikal alt yapı hazırlama çerçevesinde Sendika 4.0 Projesini geliştirdik.  

Bununla birlikte 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde milletimizin hür iradesini ortaya koyduğu tercihleri neticesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçildi. Bu minvalde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile bağlı ve ilgili kuruluşlarda son derece köklü değişiklikler gerçekleştirildi. Hiç kuşkusuz ki, bu dönüşüm de kapanan ve birleşen kurum ve birimler, değişen ve yenilenen mevzuat nedeniyle kamu görevlilerimiz adına sancılı bir süreci beraberinde getirdi. Bu adaptasyon sürecinin kamu görevlilerimiz adına bir olumsuzluğa mahal vermeden tamamlanması için her türlü çabayı gösterdik, bundan sonra da göstereceğiz.

24 Haziran seçimleri öncesinde hemen hemen bütün partilerin seçim beyannamelerinde yer alan memurların ek göstergelerine ilişkin düzenleme yapılacağı vaadine yönelik olarak Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın polisler, hemşireler, imamlar ve öğretmenlerimize verdiği 3600 ek gösterge sözünün, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve kamu görevlilerinin ek göstergeye ilişkin sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi için bütün eleştirileri de göze alarak bir kanun teklifi hazırladık. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya milletvekili sayın Mustafa Kalaycı da bu teklifimizde ortaya koyduğumuz hassasiyetlerimizi gözeten bir kanun teklifini TBMM’ye sundu. Teklif şu anda Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmiş durumda. Önümüzdeki yıl da en önemli gündem maddelerimizden bir tanesi kamu görevlilerimizin ek gösterge sorunu olacak.    

2018 yılında 4/C’li geçici personelin 4/B’li sözleşmeli statüye, taşeron çalışanlarının ise daimî işçi kadrolarına geçirilmesi kararıyla, çalışma hayatında iş güvencesinin güçlendirilmesi yolunda büyük bir adım atılmış olması nedeniyle mutlu olduk. Mücadelemiz ve arzumuz bütün 4/B’li, 5393 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun gibi farklı mevzuat hükümlerince uygulanan güvencesiz istihdam modellerinin kaldırılması ve tüm personelin iş güvencesine kavuşturulması yolundadır.   

Önümüzdeki yıl, kamu görevlilerimizin ve emeklilerimizin 2020 ve 2021 yıllarındaki ekonomik geleceğinin belirleneceği V. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleştirilecek. Bundan önceki toplu sözleşme tecrübemiz; 2009 öncesi kazanımlarımızla sonraki dönemde yaşanan kayıplar karşılaştırıldığında, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin gelişmesi noktasında bu toplu sözleşme masasına Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olarak oturmasının zorunlu olduğunu ortaya koyuyor. Bu hedefe, popülizmden uzak, gerçek anlamda sendikacılık yaparak, hiçbir menfaat gözetmeksizin yalnızca kamu görevlilerinin hakları uğruna mücadele ederek ve işimize dört elle sarılarak ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yok. Çalışmak bizden taktir siz değerli kamu görevlilerimizden ve Yüce Allah’tandır.      

2018, ülke olarak içimizden gelen tehditleri bertaraf etme yolunda kararlı adımlar attıkça, yurdumuza yönelik dış tehditlerin giderek arttığı bir yıl oldu. Özellikle bölgemizde yaşanan savaşların can almaya devam ettiği, kandan beslenen küresel güçlerin ülkelerdeki çekişme ve savaş ortamını körükleyerek gerginlikleri artırdığı bir yılı geride bırakıyoruz. Kasıtlı olarak cahil ve geri bırakılmış toplumların yeraltı kaynaklarına da el koymak isteyen ve bu uğurda bir damla petrol için milyonlarca masumun kanını akıtmayı hiçe sayan gözü dönmüş canilerin, Ortadoğu’daki cadı kazanını kaynattıklarını müşahede ediyoruz. 

Buna rağmen savaş çığırtkanlarının, karanlık planlarını bozmak adına Afrin’e gerçekleştirdiğimiz Zeytin Dalı Harekâtı ve son günlerde sıkça dile getirilen muhtemel Münbiç operasyonu ile ülkemizin sınırlarımız ötesindeki gelişmelere karşı gösterdiği hassas ve kararlı yaklaşımın bölgemizde barış ümitlerini bir nebze olsun yeşerttiğini gördük.   

Bu çerçevede 2018 yılının sonlarına doğru az da olsa gelecek adına umutlarımızı artıran bu gelişmelerin, 2019 yılının tamamına hâkim olmasını temenni ediyorum. Yeni yılın tüm insanlığa huzur, mutluluk, barış, sağlık ve esenlikler getirmesini; tüm çalışanların emeğinin karşılığını tam olarak alacağı, herkesin kendisi ve ailesinin insanca yaşamasına yetecek düzeyde bir gelire kavuşacağı, demokrasinin tüm kurumlarıyla hayat bulacağı bir yıl olmasını dilerim.   

Bölgemizi kasıp kavuran kan ve gözyaşının en kısa sürede sona ermesini, açlık ve yokluk içinde perişan kalmış mazlumların bir an önce refaha kavuşmasını, şehitlerimizin mübarek kanları üzerinde yükselen devletimizde gözü olan iç ve dış tüm mihrakların bertaraf edilerek askerimize, polisimize, milletimize kurulan kahpe tuzakların Devletimizin gücü, milletimizin iradesi ile bozulmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. 

Bizlerin huzur ve refahı için cansiperane bir mücadele veren tüm güvenlik güçlerimizin burnu dahi kanamadan, ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçten daha da güçlenmiş olarak çıkması umuduyla tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar, 2019 yılının hayırlar getirmesini temenni ederim. "     

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.