ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE ASIL PROBLEM TEMEL SINAVDA

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE ASIL PROBLEM TEMEL SINAVDA

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, YKS’de tarih sorularının eşit ağırlık öğrencilerine sorulacak olmasının güzel bir gelişme olduğunu söylerken, Temel Yeterlilik Testinde tarih, coğrafya, felsefe, fen bilimleri sorularının da sorulması gerektiğini kaydetti.

Koncuk, “Problemin kaynağı Temel Sınavda sadece matematik ve Türkçe sorulacak olmasıdır. Temel Sınavda sözel dersler de olmalıdır.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih sorularının YKS eşit ağırlıkta da sorulacak olması güzel bir gelişmedir, ancak coğrafya soru sayısı, felsefe dersi tepkiye yol açtı.

Aslında, burada problemin kaynağı Temel Sınavda sadece matematik ve Türkçe sorulacak olmasıdır. Temel Sınavda sözel dersler de olmalıdır.

Tabi bazı öğretmenler hesabını yanlış yerden sormaktadır. Sınav sisteminin değişmesi isteği bizden gelmediği gibi, değişikliği onaylamadık.

Tüm bunlara rağmen, sistem, Temel Sınavda tarih, coğrafya, felsefe, fen bilimleri sorularak orta öğretimle daha entegre hale getirilebilir.

Şundan eminim ki, bu yönleri ile eksik olan sınav sistemi er veya geç bunları tamamlamak zorundadır, şuan olması daha isabetli olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.