Urfa’daki Öğretmen Açığı,  Bizi Sınavlarda Sonuncu Yapıyor.

Urfa’daki Öğretmen Açığı, Bizi Sınavlarda Sonuncu Yapıyor.

Urfa’daki Öğretmen Açığı, Bizi Sınavlarda Sonuncu Yapıyor. Urfa’dan Giden Öğretmen Kadar Bile Yeni Atama Yapılmadı

Şanlıurfa’nın, öğretmen atamalarında aslan payı aldığını ancak buna rağmen kentin geçmişten gelen 6-7 bin öğretmen açığı bulunduğunu hatırlatan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Başkanı İbrahim Coşkun, “Her yıl Haziran ayında en az 3- 4 bin öğretmen gidiyor. Dolayısıyla açık 10 bine ulaşıyor.” dedi.

URFA’DAKİ ÖĞRETMEN AÇIĞI, BİZİ SINAVLARDA SONUCU YAPIYOR

Şanlıurfa'da yeni eğitim ve öğretim sezonu yine sancılı başlıyor. Okullar yarın açılıyor. Urfa'nın 7-8 bin civarında öğretmen açığı ile eğitime başlaması konusunu Urfadasın haber sitesi Eğitim Bir Sen Urfa başkanıyla konuştu

Urfadasın haber sitesine konuşan İbrahim Coşkun, Urfa’dan giden öğretmen sayısının 3 bin 250 olduğunu ancak bunun yerine geçtiğimiz gün atanan öğretmen sayısının da 2 bin 900 olduğunun altını çizerek gidenle gelenin denkleştirilmediğini söyledi. İbrahim Coşkun, giden kadar bile atama yapılmadığını ve halen Urfa’dan gitme aşamasında olan öğretmenlerin olduğunu vurguladı. Urfa’daki öğretmen açığının sonuçları olarak kentin çeşitli sınavlarda hep 79 -80- 81’inci sıralarda olmasına neden olduğunu belirten İbrahim Coşkun eğitimin lokomotifinin öğretmen olduğunu aktardı.

ÖĞRETMEN AÇIĞININ BİR AN ÖNCE KAPATILMASI GEREKİYOR

Urfa’da öğretmen açığının devam ettiğini hatırlatan İbrahim Coşkun, “Dolayısıyla rakam iyi. Aslan payı Urfa’ya verilmiş ama yetmez. Dolayısıyla biz buradan da yetkililere sizin aracılığınızla seslenmiş olalım. Urfa’da kİ öğretmen açığı hali hazırda 6-7 binlerde. Dolayısıyla dışarıdan da 200 binleri geçen öğretmen adayımız atanması yapılmayan arkadaşlarımız var. Türkiye’nin genelinde 110 bin açıktan bahsediliyor. Dolayısıyla bu açığın bir an önce kapatılması gerekir. Bu açığı kapatacak yüz binlerce insan var. Biz biran önce çocuklarımıza öğrencilerimize öğretmenlerle buluşturup eğitim ve öğretimin hem kalitesine hem değerini hem kıymetini arttırmamız gerekir. İşte Urfa’da ki bu öğretmen açığımızı da tabi bu sebeplerden biridir. Bitmediği müddetçe Urfa’nın 8 sınav sınavları olsun üniversite sınavları olsun YKS olsun yüksek öğretim kurumları sınavı olsun bunda hep 79 -80- 81’inci sıradayız. Eğitimin lokomotifi öğretmendir. Öğretmen eğitimin olmazsa olmazıdır. Siz hali hazırda bu sorunu giderememiş iseniz bu başarıyı yakalayabilme imkanımız maalesef zordur. O yüzden bir an önce bu açığın kapatılması gerekir. “dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.