Yalçın, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı

Yalçın, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı

Yalçın, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı

 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yürütülen “hizmet kolu komisyon” toplantılarına katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

 
Toplu sözleşme masasında kamu görevlilerinin mali hakları kadar sosyal haklarını da iyileştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yalçın, toplu sözleşmede 300 TL kreş yardımı talep ettiklerini söyledi.
 
Yalçın, dezavantajlı gruplara yönelik politikaların bu kesimin mağduriyetini giderecek nitelikte olmasının sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden biri olduğunu dile getirdi. Güçlü toplumun ancak güçlü aile ile gerçekleşebileceğini belirten Yalçın, “Aile kurumunun korunması ve güçlenmesine yönelik taleplerimiz, toplu sözleşme masasında hükümet tarafından mutlaka dikkate alınması gereken, bizim de ısrarcı olacağımız konular arasında yer alıyor. Güçlü, büyüyen, kalkınan bir Türkiye istiyorsak, bunun yolu aile kurumunun güçlenmesinden geçiyor. Bu nedenle, toplu sözleşme taleplerimiz arasında eş durumu özrü, kreş ödeneği ve evlendirme yardımı gibi hususlar yer alıyor” dedi.
 
 
Eş durumu özrü uygulaması, parçalanmış ailelere neden oluyor
 
Nitelikli insan gücü ve dinamik bir toplum için aile kurumunun güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinin ilk gününde eş durumu özrüne ilişkin mağduriyetin giderilmesi yönündeki gelişmeyi aile bütünlüğü açısından çok önemsediklerini kaydetti.
 
Görüşmelerin ilk gününde, eşi özel sektörde çalışan kamu görevlilerinin tayin isteyebilmeleri için öngörülen 3 yıllık sürenin kısaltılmasının da aile bütünlüğü açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Yalçın, sosyal devletin mağduriyetleri gidermesi beklenirken yeni mağdurlar üretilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
 
 
Büyükşehirlerde 300, diğer illerde 250 TL kreş ödeneği
 
Anayasal güvence altında olan aile kurumuna yönelik kamu politikalarının yanlış ve yetersiz olduğuna değinen Yalçın, çalışan annelerin çocuklarına yönelik kreş hizmetinin olmayışının da ebeveynleri ve çocukları mağdur ettiğini ifade etti.
 
Toplu sözleşme talepleri arasında kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerinde, bünyelerinde görev yapan kamu görevlilerinin zorunlu eğitim çağına girmemiş çocuklarına yönelik ücretsiz kreş hizmeti sunulmasının bulunduğunu söyleyen Yalçın, “Kreş hizmetinden faydalanacak her çocuk için büyükşehir kapsamındaki illerde 300 TL, diğer illerde 250 TL kreş yardımı ödeneği istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Kaynak:egitimbirsen.org

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.