Yetkili değil, okul müdürleri üzerinde etkili sendika!

Yetkili değil, okul müdürleri üzerinde etkili sendika!

Yetkili değil, okul müdürleri üzerinde etkili sendika!

İzmir Bayraklı’da eğitim sendikalarının girdiği yetkili sendika yarışını Eğitim-Bir-Sen Sendikası kazandı. Seçimin hileli olduğuna vurgu yapan Eğitim İş İzmir 3 No.lu Şube Başkanı Sevda Ketenci seçimle ilgili, "Seçim, iktidar eksenindeki bu sendikanın itiraf niteliğindeki pervasız beyanlarıyla şaibeli hale gelmiştir" dedi.

Olayın ardından açıklamalarda bulunan Eğitim İş Sendikası İzmir 03 No.lu Şube Başkanı Sevda Ketenci, “Millet olarak, liyakatin olmadığı bir yerde adaletin ve demokrasinin de yeşermeyeceği gerçeğiyle her gün büyük-küçük olaylar vesilesiyle tekrar tekrar yüzleşmekteyiz. Bunun son örneklerinden biri, İzmir Bayraklı’da eğitim sendikalarının girdiği yetkili sendika olma yarışı olmuştur. Bayraklı temsilciliğimizin tüm özneleriyle birlikte yetkili sendika olmak için canla başla mücadele etmesi ve sendikamızın genel merkezinin eğitim emekçilerinin hakkını korumak konusunda en öne çıkan sendika olması sayesinde çok sayıda yeni üye aramıza katılmış, ailemiz büyümüştür. Örgütlenme çalışmalarının hızlandığı ve yoğun emekle ilmek ilmek işlenen bu süreçte sendika temsilciliğimiz, geçen sene Eğitim-Bir-Sen sendikasının temsilciliğiyle arasında olan 300 küsur farkı kapatmış ancak Eğitim-Bir-Sen Bayraklı temsilciliği, sadece 10 farkla yetkili sendika ilan edilmiştir. Ancak normal şartlarda herkesin tebrik edeceği bu sonuç, iktidar eksenindeki bu sendikanın itiraf niteliğindeki pervasız beyanlarıyla şaibeli hale gelmiştir. Zira Eğitim-Bir-Sen Bayraklı İlçe Temsilcisi Güldeste Dertli, sosyal medyada yaptığı paylaşımda yetkili sendika seçildiklerini duyururken okul müdürlerine de teşekkür etmiştir! İtiraftan farkı olmayan bu teşekkür, ne yazık ki Türkiye genelindeki okul müdürlerinin yüzde 80’i üyeleri arasından seçilen bu yandaş sendikanın, emek eksenli ve demokratik en ufak bir yarışta bile kuralları nasıl keyfiyetle bir kenara atabildiğini göstermiştir. Pervasızlıkla yapılan bu gaf, ilçede bazı okullarda okul müdürlerinin öğretmenleri çağırıp yandaş sendikaya üye olmaları konusunda uyardıkları gibi vahim iddiaları ete kemiğe büründürmüş ve birçok yöneticiyi kamuoyu nezdinde zan altında bırakmıştır.” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Bayraklı temsilciliğine teşekkürlerini ileten Ketenci nedenlerini şu şekilde sıraladı:

  • Her şeyden önce aramızdaki farkı daha da belirginleştirdikleri, Eğitim-İş’liler bir emek örgütüne yakışır biçimde demokratik bir adil yarış için hakkınca ter dökerken kendilerinin alışık olduğu torpil mekanizmasıyla nasıl meşgul olduklarını gösterdikleri için.
  • “Yetki”lerini hakkaniyetli bir matematikle değil, iktidara yaslanarak sağladıkları “etki”lerinden aldıklarını ispat ettikleri için.
  • Konumları gereği tarafsızlık ilkesiyle hareket etmekle yükümlü olan, yasalar ve yönetmeliklere göre tüm siyasi hareket, demokratik kitle örgütü ve zümrelere eşit mesafede durmak mecburiyeti bulunan okul yöneticilerinin genel olarak nasıl kriterlerle seçilip, bu ilkelere ne kadar uyduğunu bir kez daha gözler önüne koydukları için.

Eğititim-Bir-Sen’in şaibeli bir yöntemle yetkili sendika seçildiğini yineleyen Ketenci, bir sonraki dönemde seçimle yanıt vereceklerini ifade ederek, “En ufak bir yarışta dahi eğitim emekçisine yakışmayacak kestirme yollara, hile

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.