"Yönetmelik ile kılavuzu arasındaki çelişki talebimiz doğrultusunda giderildi"

"Yönetmelik ile kılavuzu arasındaki çelişki talebimiz doğrultusunda giderildi"

Eğitim-Bir-Sen: Yönetmelik ile kılavuzu arasındaki çelişki talebimiz doğrultusunda giderildi

    
 


 
14.05.2015 tarihinde “Atama yönetmeliği ile kılavuzu arasındaki çelişki giderilsin” başlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunup resmi yazıyla müracaat ederek giderilmesini istediğimiz çelişki ortadan kaldırıldı.
 
Eğitim-Bir-Sen olarak Bakanlığa başvuruda bulunarak, adaylığı kaldırılmış olan öğretmenlerin bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süre şartı aranmadan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilmelerinin sağlanması yönünde kılavuzda düzenleme yapılmasını talep etmiştik.
 
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, “1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında görev yapmakta olan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden il içi yer değiştirmelerde, başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanların, istemeleri halinde aynı il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerini” açıkladı.
 
“Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden adaylıkları kaldırılanlara ilişkin” açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında görev yapmakta olan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden adaylıkları kaldırılanların zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına il içinde yer değiştirme isteğinde bulunamayacakları yönünde yazılı ya da sözlü olarak müracaatlar Bakanlığımıza iletilmektedir. Bilindiği gibi, bu konuya ilişkin İl İçi Atama Duyurusunda tersi bir açıklamaya yer verilmediği gibi “Öğretmenlerin 2015 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun” 25 inci maddesinde “…Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri esas alınacaktır” denilmektedir. Anılan Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin 2 nci fıkrasında ise, “Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden mazerete bağlı zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenenler ile adaylıkları kaldırılanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Bunlardan hizmet puanlarının yetersizliği veya alanlarında ihtiyaç bulunmaması gibi nedenlerden dolayı tercihlerine ataması yapılamayanlar bulundukları yerde görevlerine devam eder” denilmektedir. Bu çerçevede 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında görev yapmakta olan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden il içi yer değiştirmelerde, başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar, istemeleri halinde aynı il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir. 

Kaynak:egitimbirsen.org

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.