Yüz Binlerce İşçi Toplu Sözleşmeyi Bekliyor

Yüz Binlerce İşçi Toplu Sözleşmeyi Bekliyor

Kamuda 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya alınan yüzbinlerce işçi büyük bir heyecanla 10. ayda yapılacak olan toplu sözleşmeyi bekliyor. 

2018 Nisan ayı itibariyle kamu kurumlarında taşerondan kadroya alınan işçilerin sorunları bir türlü çözülmedi. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçirilerek Yüksek Hakem Kurulu (YHK) kararlarına tabi edilen ve toplu sözleşmeye dahil edilmeyen, asgari ücret seviyesinde maaşlarla kamuda 4 D kadrosu ile çalışan yüz binlerce işçi yaşanan bu mağduriyetin bir an önce son bulmasını istiyor. 

SENDİKAL HAKLARI YOK

Yıllardır taşeron firmalar üzerinden asgari ücretle çalıştırılan işçiler, kadroya geçmelerine rağmen şimdi de kamu da asgari ücrete tabi oldular. Üstelik sendikal hakları ellerinden alınan işçiler, kadroya geçiş sürecinde geriye dönük açtıkları ve kazandıkları davalardan da vazgeçirilerek, avukatlık masraflarını da ceplerinden ödediler. 

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE BÜYÜK BİR CEFAKARLIK GÖSTERİYORLAR

Koronavirüs nedeniyle hastanelerde ve sağlık kurumlarında cefakarca görev yapan temizlik, veri giriş, güvenlik ve klinik destek personelleri özveriyle çalışırken döner sermayeden, ek ödemeden de yararlandırılmadılar. Böylesi bir süreçte adeta en ön safta mücadele eden bu çalışanlar, 2020 yılı Ekim ayında yapılacak olan toplu iş sözleşmesinin şimdi yapılmasını ya da en geç 10. ayda mutlaka yapılmasını istiyorlar. Aksi takdirde toplu sözleşmenin 3 ay veya daha fazla süre ile ertelenmesi kamuda büyük bir adaletsizliğe ve kaosa yol açacak. 

Kamuda en kritik yerlerde görev yapan 4-D'li İşçilerin yıllardır bitmeyen bu ekonomik sıkıntısının son bulmasını temenni ediyoruz. Daha önce bu işçilerin sırtından şirket patronları kazanırken şimdi devlet tarafından yine asgari ücrete mecbur bırakılmaları çalışanları yeterince huzursuz ediyor. Heleki böylesi salgın döneminde insan sağlığı için en kritik birimlerde, en önde çaba sarf eden bu işçiler haklarına kavuşmak, insanca yaşanabilir bir ücret almak istiyorlar. Kamuda ve özellikle Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren bu işçilerin bir an önce mağduriyetinin giderilmesini, 10. ayda yapılacak olan toplu iş sözleşmesinin bir an önce hayata geçirilmesini temenni ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.