Bankada parası olanlara müjde! Stopajdaki indirim devam ediyor

Bankada parası olanlara müjde! Stopajdaki indirim devam ediyor

Bankada Türk Lirası parası olanlara yönelik olarak teşvik edici adımlar devam ediyor. Türk Lirası mevduatlardaki stopajda indirim süresi 2 ay daha uzatıldı.

Türk Lirası olarak bankaya yatırılan mevduatların artırılması ve teşvik edilmesi için geçtiğimiz Ekim ayında devreye giren ve 31 Mart 2021'e kadar uzatılan Türk Lirası mevduata stopaj avantajı 31 Mayıs 2021'e kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre stopaj vergisi avantajı 2 ay daha sürecek.

Buna göre, Ekim 2020’de getirilen ve 6 ay uygulanan düzenlemeye göre TL mevduatlarda vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar vadeli  hesaplarda yüzde 15 olan oran yüzde 5’e, 1 yıla kadar vadeli  hesaplarda yüzde 12 olan oran yüzde 3’e, 1 yıldan uzun vadeli  hesaplarda yüzde 10 olan stopaj oranı yüzde 0’a çekilmişti. Bu durum iki ay daha devam edecek.

RESMİ GAZETE'DEKİ KARAR ŞÖYLE

ss.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.