2021 Öğretmen Atamaları İçin Planlanan Sayı:20 Bin

2021 Öğretmen Atamaları İçin Planlanan Sayı:20 Bin

Öğretmen atamaları sayısı netleşti, düşünülen atama sayısı 20 bin.

Aylardır merakla beklenen ve Şubat sonu gelmesine rağmen hala açıklanmayan öğretmen atamaları sayısı belli oldu. MEB'e 2021 yılı için Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ihdas edilen atama sayısı 20 bin. Yani planlanılan öğretmen ataması sayısı 20 bin. Ayrıca bugün adalet bakanlığı da bakanlığa tahsis edilen kadroları ve personel alımı yapılacak branşları açıkladı. MEB'in de açıklaması yakındır.

Mebpersonel.com olarak dün bu konuda kapsamlı  bir haber yayınlamıştık. O haberde de detayları ile açıkladığımız atama sayısı 20 bin bandında. İlerleyen günlerde MEB'in 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için atama takvimini yayınlaması bekleniyor. Gelen bilgilere göre 20 bin kadro MEB'e verilmiş ve MEB branş kontenjan dağılımı ile ilgili çalışmalara başlamış.

Dünkü haberimizde bu durumu şöyle açıklamıştık: 

Bakanlık 2021 yılında öğretmen atamaları için en az 50 bin kadro talep etti. Hatta bu sayının 55 bin olduğu yönünde de iddialar var. Bugüne kadar takvimin açıklanmamasının sebebi ise sayı konusunda mütabakata varılmaması yönünde iddialar ortaya atıldı. Bundan iki hafta önce de MEB ARGE Daire Başkanı bir instagram canlı yayınında kendi tahminini söyleyerek Şubat ayı sonunda 40 bin öğretmen atamasının açıklanacağını tahmin ettiğini söylemişti.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK.

Mebpersonel.com olarak güçlü kaynaklardan aldığımız son bilgiye göre MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için duyuruya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen atamaları için MEB'e 20 bin kadro ihdasında bulundu. Sayının açıklanmamasının sebebi, atamanın 20 bin bandında yani taleplerin ve beklentilerin çok çok altında olduğu tahmin ediliyor. MEB ile sendikaların görüşmelerinde de sayının 20 bin olduğu söylenmiş. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının da atamanın 20 bin olacağı yönünde açıklamaları olduğu teyit edildi. Yani 2021 öğretmen atamalarının 20 binden fazla olamayacağı söylenmiş. Alınan son ve net bilgiler bu yönde. MEB'in en kısa zamanda 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için takvimi açıklayacağı öngörülüyor.

Meb personel olarak bizler de 60 bin öğretmen ataması yapılmasını istiyorduk hatta atama bekleyen öğretmenlere çok destek olduk bu konuda açılan tüm hashtag lere de destek verdik. Son alınan bilgi bu yönde yani sözleşmeli öğretmen ataması olarak düşünülen hatta duyurusu gelecek olan sayı 20 BİN.

Biz atama bekleyen öğretmenlere her zaman destek olduk. Fakat öğretmen atamaları ile ilgili gerçek ve doğru bilgileri saklayamayız. Aldığımız bilgiler bu yönde. Bu konuda MEB'in resmi bir açıklama yaparak kafalardaki soru işaretlerini gidermesini bekliyoruz.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.