Bakan Ziya Selçuk’tan Atama Bekleyen Öğretmenlere Ders Çalışın Tavsiyesi

Bakan Ziya Selçuk’tan Atama Bekleyen Öğretmenlere Ders Çalışın Tavsiyesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kanal 24'te Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorularda' programına konuk oldu. Öğretmen atamalarına ilişkin çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Programın sunucusu Esra Elönü Bakan Ziya Selçuk'a ek öğretmen atamasının olup olmayacağına ilişkin soru yöneltti. Bakan Ziya Selçuk'ta soruyu cevapladı. Şunları dile getirdi:

"Şu anda daha önceki açıklamalara göre bir değişiklik yok ama bunun artması noktasında Milli Eğitim Bakanlığının talebi her zaman var ve bunun artması noktasında bütçe imkanları doğrultusunda başka neler yapılabilir bunların görüşmeleri istişareleri sürekli yapılıyor bir imkan doğduğunda tabii ki biz bunu atmasını isteriz daha çok meslektaşımızı kadromuza katmak isteriz, buna ihtiyacımız var bunu elbette çok istiyoruz onların ne kadar istediğinin farkındayım ihtiyaçlarının farkındayız biz gelecek beklentilerin hayallerin farkındayız. Çok uzun yıllar boyunca ortalama 40.000 civarında bir atama yapıldı, 2018 19 da dahil olmak üzere 20 dahil olmak üzere düşüklük oldu atama sayısı ortalama 40.000 atama yapılırdı yıllar boyunca bu sene bu salgın ve benzeri koşullardan dolayı bütçe imkanları çerçevesinde 20 bin atama yapıldı yapılıyor.

"Sınava hazırlanan gençlerin öğretmen olma motivasyonu"

Şimdi elbette hani daha çok atama olduğunda umutları daha çok artıyor yani eğer atama ile ilgili sayılar düştükçe de bir şekilde bir moralleri motivasyonları azalıyor çok haklı olarak böyle gerçekten. Biz üstümüze düşen görevleri yapacağız hani onlarda tabii ki şu dönemde sınavlarına hazırlanıp çalışmaları devam ettirecekler"

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.