Din Kültürü Atamaları %10 Seviyesini Koruyor

Din Kültürü Atamaları %10 Seviyesini Koruyor

Öğretmen atamalarındaki istatistikler ve dahası…

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz günlerde 2020 yılı için planlanan ek 20 bin öğretmen ataması için kılavuzu yayımlamıştı. Yayımlanan kılavuzda branş bazında kontenjanlar da yer aldı.

 Bugün Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’nin son atamalarda aldığı pay ile koruduğu %10 civarı atama oranını paylaşacağız ve somutlaştıracağız.

 Bakanlığın son yıllarda yaptığı atamalarda her 100 öğretmenden yaklaşık 10 tanesini Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri oluşturdu.

 Şöyle ki:

2015 yılı şubat döneminde yapılan atamalarda %6.93 oranında ve aynı yıl yapılan ağustos atamasında %10.32 oranında, 2016 yılı şubat ayında %9.36 ve ekim ayında %9.86, 2017 yılı mart ek atamada %9.94 ve aynı yıl yapılan temmuz atamasında  %10.64, 2018 yılında mart ayında yapılan atamada %9.53, 2019 yılı aralık ayında ise %9.55 oranında atama yapılmıştır.

 2020 yılı 18 Mart tarihinde yapılan 20 bin öğretmen ataması ve yeni yapılacak ek atamada da yukarıdaki verilere yakın bir atama istatistiği oluştmaktadır.

 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin atamaları genellikle norm açığı sebebi ile gerçekleşmektedir. Yani emeklilik, ölüm gibi nedenlerle MEB’den ayrılan öğretmenlerin yerini doldurmak amaçlı değil zaten boş olan kadroları doldurma amacıyla yapılan atamadır.

 Dolayısıyla birkaç dönem sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği atamalarının yavaş yavaş gerileyerek toplam kontenjan içindeki payının %4’lere kadar düşeceği tahmin edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.