Fen Lisesi’nde öğrenci var, öğretmen yok!

Fen Lisesi’nde öğrenci var, öğretmen yok!

Tübitak Fen Lisesi’nde öğrenci var, öğretmen yok!

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefleyen, Türkiye’nin ilk ve tek TÜBİTAK Fen Lisesi 24 Mart 2020’de Gebze Yerleşkesinde açıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 17 Mayıs 2021’de imzalanan protokol doğrultusunda öğrenci aldı.

LGS’de yüzde birlik başarı dilimine giren 90 öğrencinin seçimi ve kayıtları 2-17 Temmuz’da yapıldı.

TÜBİTAK Fen Lisesi binası, derslikler, atölyeleri, laboratuvarları var, öğrencisi de var.
Ama okulu yönetecek müdür ve yardımcıları yok, ders verecek öğretmenleri yok.
Neden mi?

TÜBİTAK yönetimi, fen lisesi bir yıldır gündemde olmasına rağmen idari ve öğretmen kadrosunu kurmamış.
Öğrenci kayıtlarının ardından “Kervan yolda düzülür” diyerek harekete geçmiş.
Ancak kapalı kapılar arkasında yapılan ve sadece Kocaeli ilinde görevli öğretmenler arasından müdür seçiminde sonuç alınamayınca devreye Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri girdi.

Kocaeli’de görevli öğretmenler arasından yapılacak yönetici ve öğretmen atamalarının yargıdan döneceği düşünülerek Türkiye geneline yayıldı.

14 Temmuz 2021 tarihinde yapılan Protokol Danışma Kurulu (PDK)toplantısında, TÜBİTAK Fen Lisesi müdür ve öğretmen adayları başvurularının Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğünce alınması kararlaştırıldı.
Geç de olsa yanlıştan dönüldü.

TÜBİTAK Fen Lisesi öğrenci Yetenek Sınavında sadece sekretarya görevini yürüten Milli Eğitim Bakanlığı, müdür ve öğretmen atamalarında yetkili oldu.

TÜBİTAK Fen Lisesi yönetici ve öğretmen adayları şartlarıyla ilgili duyuru 16 Temmuz’da Kocaeli Milli Eğitim İl Müdürlüğü sitesinde yayınlandı.

Galip Ataman/https://www.bizimyaka.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.