Her İki Öğretmen De Sözleşmeliyse Eş Durumu Tayini Olur mu?

Her İki Öğretmen De Sözleşmeliyse Eş Durumu Tayini Olur mu?

Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili merak edilen en önemli sorulardan birine cevap veriyoruz.

 Milli Eğitim Bakanlığı, Ekim ayında bilindiği üzere yaklaşık 18 bin 500 öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Bu öğretmenler 4 yıl sonra kadroya alınacak ve 6. yılın sonunda tayin isteme hakkına sahip olacak.

Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayiniyle ilgili sitemize çokça soru gelmektedir. Bu konuda merak edilen soruları cevaplıyoruz:

1. Sözleşmeli Öğretmenler En Erken Ne Zaman Eş Durumu Tayini Yapabilir?

11.10.2016 tarihinde ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler 11.10.2020 tarihinde kadroya alınacakları için en erken 2021 yılının Şubat ayında eş durumu tayini yapabilir. Bakanlık, burada 6 yıl şartı gözetirse 2023 yılının Şubat ayından önce eş durumu tayini mümkün değildir.

2. Her İki Öğretmen De Sözleşmeliyse Eş Durumu Tayini Olur Mu?

Ayrı illere ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler en erken 2020 yılının Şubat ayına kadar hiç bir surette birbirlerinin olduğu yere tayin isteyemez. Bu konuda yeni atanacak öğretmenlerin aile planlamalarını bu süre bilgilerini dikkate alarak yapmaları gerekiyor.

3. Sözleşmeli öğretmenler başka özür grubu atamalarından faydalanabilir mi?

Sözleşmeli öğretmenler eş durumu, sağlık özrü, güvenlik, eğitim vb. hiç bir özür grubu atamasından faydalanamaz ve hiç bir surette tayin isteyemez.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.