İlk Sözleşmeli Öğretmen Atamasının Üzerinden 1 Yıl Geçti

İlk Sözleşmeli Öğretmen Atamasının Üzerinden 1 Yıl Geçti

MEB'in sözleşmeli olarak atadığı öğretmenler, 1 yılını tamamladı.

 2016 yaz döneminde yapılan darbe girişimi ve daha sonrasında çıkarılan KHK ve MEB'in yönetmelikleri ile sözleşmeli öğretmen istihdamının önü açılmıştı. Bakanlık, 10.10.2016 tarihinde 18.506 sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz Nisan ayı ve Temmuz ayında yapılan sözleşmeli öğretmen atamalarıyla bakanlığın bünyesinde bulunan toplam sözleşmeli öğretmen sayısı 40 bini aşmıştı.

Sözleşmeli öğretmenler, geçtiğimiz 1 yıl boyunca türlü sıkıntılarla boğuştu. MEB'in sözünü tutmaması dolayısıyla bu öğretmenler maddi kayıp yaşadı. İlden ilçeye maaşlar farklı, kimi yerde eksik, kimi yerde geç yatırıldı. Ek ders ücretlerindeki adaletsizlik zaten dudak uçuklatan cinsten. 

Öte yandan sözleşmeli öğretmenler MEM'ler tarafından tehdit edildi, aba altından sopa gösterildi. Bazı idareciler tarafından ''sözleşmelilik'' durumu kullanıldı. Bu öğretmenler sözleşmenin feshedilme korkusu ile şikayette bile bulunamadılar. Öğretmenler odasında ikinci sınıf öğretmen muamelesi gördüler.

Aday memurluktan dolayı askerlik erteletmede sorun yaşadılar, mazeret izinlerini eksik kullanmak zorunda kaldılar, rapor aldıklarında maaşları kesildi.

En önemlisi de eş tayini yapamadılar, yapamayacaklar da...

Ekim/2016 döneminde ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerin eş tayini için 3, illerarası tayin için ise 5 yıl zamanları kaldı.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.