Kabineden Öğretmenlere Ek Atama Müjdesi Gelecek Mi?

Kabineden Öğretmenlere Ek Atama Müjdesi Gelecek Mi?

Kritik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı başladı. Öğretmenler ek 40 bin atama talep ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı için 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması duyurusunu 2 ay önce açıkladı. 20 bin öğretmen ataması sayısını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını yetersiz bulan öğretmen adayları o günden beri sosyal medyada ek 40 bin atama taleplerini hızlandırdı.

Son günlerde alınan duyumlar ek atamanın bu günlerde açıklanacağını işaret ediyor. Kritik kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 40 bin ek atama müjdesi bekleyen öğretmenlerin gözü canlı yayın ulusa sesleniş konuşmasında olacak.

Atama bekleyen öğretmenler son olarak Ankara Ulus meydanında büyük katılımlı bir basın açıklaması yapmıştı. İşte bası açıklaması ve sonrasında yapılan açıklamalar:

"BAKANLIK GEREKEN ADIMI ATMALI"

20 bin öğretmen atamasının dışında Haziran ve Temmuz aylarında ek atama bekleyen öğretmen adayları gelecek müjdeli haberi bekliyor. Ek öğretmen atanması ile ilgili beklentinin sürdüğünü belirten Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, ek 40 bin atama yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Nazif Karlıer, atanmayı bekleyen öğretmenlerin atanarak, mesleğine kavuşturulmasını istedi. Başkan Karlıer, "40 bin öğretmen açığı, 80 bin ücretli öğretmen, öğretmen bekleyen öğrenci, ekmeğine kavuşmayı bekleyen öğretmen, KPSSye girmiş atama bekleyen öğretmen var, hala ek 40 bin atama yok. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacı konusunda gerekli adımları atmalıdır" ifadelerini kullandı.

"20 BİN ATAMA YETERLİ DEĞİL"



2021 yılında yapılan 20 bin atamanın yeterli olmadığını vurgulayan Türkiye Kamu-Sen Konya il Temsilcisi Veli Doğrul, atama bekleyen öğretmen adaylarının ek 40 bin atama talebinin haklı bir talep olduğunu kaydetti. Ek atama yapılmasının şart olduğunu ifade eden Doğrul, "Dün olduğu gibi bugün de ataması yapılmayan öğretmenlerimizin yanındayız. Ek 40 bin atama talebini destekliyoruz. Başarana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Ek atama şarttır. Hali hazırda 109 bin norm açığı var ve 69 bin öğretmen ücretli çalışıyor. 2021de sadece 20 bin atama asla yeterli değildir. Birlikte mücadele edip, birlikte kazanacağız. Öğretmenler işsiz, öğrenciler öğretmensiz kalmasın" şeklinde konuştu.
EYLEM YAPTILAR

Öte yandan 3 Haziranda Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Senin davetiyle Ankaraya gelen çok sayıda öğretmen bu yıl açıklanan 20 bin atama talebinin yetersiz olduğunu belirterek, ek 40 bin atama daha talep etmişti. Ankara Ulus Meydanında gerçekleşen eylemde konuşan atama bekleyen coğrafya öğretmeni Hakan Pekar atama istediğini söyleyerek, "Bu sene 81 puan almama rağmen atamamız yapılmadı. 20 bin atama yeterli değil. 40 bin öğretmen emekli olmasına rağmen 20 bin atama verildi. Biz Cumhurbaşkanımızdan ek 40 bin atama talep ediyoruz. Lütfen bize ses verin. Size güveniyoruz. En kısa sürede bu 40 bin atama müjdesini sizden bekliyoruz. Atama bekleyen öğretmenler olarak bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz" şeklinde ifadelere yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.