Öğretmen Atamaları için Eğitim fakülteleri kapansın

Öğretmen Atamaları için Eğitim fakülteleri kapansın

Atanmayan öğretmenlerin isyanı gündemde: Eğitim fakülteleri kapansın

Türkiye'nin kronikleşmiş sorusu öğretmen atamaları için hükümet adım atmıyor. 700 bin işsiz öğretmen ordusunun isyanı dinmezken öğretmenler eğitim fakültelerinin kapatılmasını istiyor.

Türkiye’de sayıları artan eğitim fakültelerinde okuyan öğrenciler mezuniyetlerinin ardından atama telaşına giriyor. Ataması yapılmayan öğretmenler mağduriyetlerini her platformda dile getirirken Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin sesine kör, sağır, dilsiz kesiliyor. Türkiye'de şu anda 700 bini aşkın işsiz öğretmen bulunması durumun ciddiyeti gözler önüne seriyor.

MEB, mart ayında yaptığı açıklamada, 2021 yılında 20 bin öğretmen ataması yapacağını duyurmuştu fakat öğretmenler bu sayının ihtiyacın çok altında olduğunu söylüyor. Birçok ilde de eylemler düzenleyen genç öğretmenler “20 bin hezimet, ek atama haktır” diyerek atama talebinde bulunuyor.

Seslerini yılmadan her platformda dile getirmeye çalışan öğretmenler hayatlarını idame ettirmek için taleplerine karşılık bekliyor.

Öğretmenler bayramın birinci gününde sosyal medya platformu Twitter, #EğitimFakülteleriKapansın etiketi altında tepkilerini gösterdi. Öğretmenlerin isyanı kısa sürede Türkiye’nin gündeminde ilk sırada yerini aldı.

Öğretmenler, atama yapılmıyorsa neden eğitim fakülteleri açık diyerek tepkilerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenen öğretmenler, “Atama bekleyen öğretmen sayısı her yıl artıyor öğretmen atamaları ise azalıyor. Bu soruna kalıcı çözüm bulunmadığı sürece her yıl yüzbinlerce öğretmen işsiz ve mağdur olacak.” dedi.

Sosyal medyada #EğitimFakülteleriKapansın etiketi altında yazılan yorumlar şöyle:

#EğitimFakülteleriKapansın çünkü ister KPSS’de birinci olalım ister yüz bininci herkes mesleğini hak ettiği değerlerde yapabilmeli. Sadece KPSS ile atanmak değil nitelikli ve kaliteli öğretmenler özel okullarda köle konumuna düşmesin diye de eğitim fakülteleri kapatılmalı.

Eğitim fakültelerin %90’ı kapatılmalıdır. Eğitim fakülteleri diplomalı işsiz fabrikasına dönmüştür. Buna acilen kalıcı bir çözüm bulunmalıdır.

Yeterince açıkta mezunumuz var zaten yenilerine gerek olduğunun sanmıyorum #EğitimFakülteleriKapansın

Sonuna kadar katılıyorum. #EğitimFakülteleriKapansın yerine POMEM, harp okulu, A101 yüksek ihtisas fakültesi ya da Bim idare ve ticareti fakültesi açılsın. En azından hayalleri ile oynanan meslektaşlarımın sayısı artmaz...

Atama yapılmayacaksa, kapansın tabii. Gençlerin hayallerini çalmayın yazıktır, günahtır.

Atamayacağınız kişiyi neden öğretmen yapıyorsunuz. Özel sektörde bile öğretmen bolluğu var ve patronlar eğitimli kişileri asgari ücrete istediği gibi kullanıyor.

Bir öğretmen olarak öğrencilerime öğretmen olmamalarını tavsiye etmek atanmamış olmaktan daha zor.

40619 kişinin sınava girdiği Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde Türkiye'de sadece 511 kişi alınıyor. Kapatmak için neyi bekliyorsunuz Sayın Bakanım.

Sadece ben değil benim gibi binlerce böyle düşünüyor. 20 yıl okuyacağımıza keşke kendi köyümüzde çoban olsaydık.

Buna kesinlikle katılıyorum. Kontrolsüz biçimde öğrenci alımı yapılıyor ve milyonlarca mezun. Sonunda da atama sıkıntısı yaşıyoruz hep birlikte.

MEB bütçesi ve öğretmen istihdamı ters orantılı. Peki 2020 Kpss'de derece yapmış öğretmenlerin suçu ne? Son 17 yılda bu puanlarla hiç kimse açıkta kalmadı. Biz bu puanları yan gelip yatarak almadık, emek verdik. Ek atama haktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.