Sözleşmeli Öğretmenlerin Adaylıkları Ne Zaman Kalkacak?

Sözleşmeli Öğretmenlerin Adaylıkları Ne Zaman Kalkacak?

MEB, Sözleşmeli öğretmenlerin adaylıklarını kaldırmak için düğmeye bastı.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz günlerde 2016 yılı Ekim ayında ataması yapılan 18.506 sözleşmeli öğretmenin adaylıklarının kaldırılmasıyla ilgili bir duyuru ve kılavuz yayınladı. Yapılacak sınav ile ilgili öğretmenlerin adaylıkları kaldırılacak.

 Kılavuza göre sınav 24 Aralık 2017 tarihinde 81 il merkezinde yapılacak. Sınav ücreti 100 TL olacak. Sınav ücretleri 1-17 Kasım 2017 tarihleri arasında yatırılacaktır. Aday öğretmenlere 100 soru sorulacak ve her bir soru 1 puan değerinde olacak. 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecek. 60 puan ve üzerinde alan öğretmenlerin adaylıkları kaldırılacak. Ayrıca sözlü mülakat yapılmayacak.

 Sınav konuları ve sınava dair detaylar için ilgili kılavuzu inceleyebilirsiniz. Kılavuz için tıklayınız.

 Yazılı sınavdan 60 puan altında alıp başarısız olan aday öğretmenler, okulları değiştirilerek tekrar adaylık sürecini geçirecekler. İkinci defa başarısız olan öğretmenlerin sözleşmeleri feshedilecek ve meslekten çıkarılacak. Yazılı sınav tarihinde her ne sebeple olursa olsun sınava giremeyen veya girmeyen öğretmenlerin adaylıkları da 1 yıl daha uzamış olacak.

 24 Aralık 2017 tarihinde yapılacak sınavın sonuçları ise 12 Ocak 2018 tarihine kadar açıklanacak.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.